Lule të Vetmuara/ Merali është në rrézik

Songyli, Kaderi, Xhemreja dhe Ejlyli janë mése të véndosura që do i rikthéjnë fotot e kùjtimeve të tyre më të shtrénjta. Ndaj, ato mùndohen të ímpròvízojnë çdo skénë dhe sítuatë, për të bërë të njëjtat foto, që për fàt të kéq iu dògjën në USB-në që Kaderi mbànte. Pas shkollës, ato mblídhen në jétímòre sërish, ku fillojnë të lyhen me bojëra të ndryshme, duke prékur njëra tjetrën dhe duke bërë si fëmijë. Pranë tyre shkon  dhe Nerimani me Hedoshin dhe Feridenë.

Për të risjéllë të njëjtin gëzim, ato sërish i béjnë pís me bojë fundin Nerimanit, e cila fíllimisht nérvòzòhet shumë, por më pas, kur i gríset fùndi, fillon të qeshë së bashku me vajzat, duke sjellë atmosferë tjetër në jétímòre. Më pas, Songylit i dùhet të làrgohet që aty, për të shkuar në shtëpinë e Selinit, ku po jeton mòmentalisht së bashku me Gynejin,vetëm për hir të tij. Ajo u trégon që të nesërmen do i vijnë shoqet për vizitë, ndaj dùhet të bléjnë ushqime të gàtshme  për t’i gòstitur. Songyli, vetëòfròhet për të gatuar.

Fillimisht, Selini e òféndòn dhe e réfùzòn, por Gyneji i kërkon të jetë më e sjéllshme dhe të kùjtohet se Songyli nuk i détyrohet asaj asgjë, ndaj mjàfton ta falénderojë nëse nuk déshiron t’i ndíhmojë gjë. Por, më pas Selini prànon që të gatuajë Songyli. Kjo e fùndit ngríhet menjëherë për të blérë pak ushqime dhe fillon të gatuajë, duke u bazuar në receta gatimi në internet. Ndërkohë, shoqja tyre tjetër, Merali, është rréthùar nga íntrígàt dhe làkmía e paétur e Maxhidesë dhe Harikës për pàra.

Ato plànifikojnë çdo lloj gjëje, që të màrrin vésh fshéhùrazi nëse Merali është apo jo mbesa e vërtetë e Sadrisë, dhe më pas të véndosin se si dùhet të síllen. Por, Merali nuk është në díjéni të asnjë lloj plàni. Fillimisht, Harika i àfrohet duke i kríjuar situatë gríndjéje për ta kàpùr nga flokët, por Maxhide ndërhýn gjòja se po e mbròn Meralin. Më pas, pasi kùptòjnë që as në këtë fòrmë nuk i mòrën dòt flokë Meralit, Maxhide e ftòn të shkojnë së bashku në një qendër estetike. Merali pranon të shkòjë me shumë dëshirë, pa dítur se çfarë i kànòset.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*