Lule të Vetmuara/ Më në fund gjendet vendndodhja e Ejlylit

Songyli dhe Gyneji tashmë e kanë të ndàluar rréptésisht të takohen me njëri-tjetrin, dhe kjo nga Sadullahu. Por asnjëri prej tyre nuk mund ta pranojë dot. Zehra ndërkohë, u mbùsh mendjen se duhet të martohen, dhe ashtu bëjnë. Ndonëse të gjithë çudíten, duke përfshírë Feridenë dhe Toprakun, ato sërish martohen në gjendje cívile duke màrrë líbrezën e martesës.

Por Songyli nuk dëshiron ta mbàjë të fshéhtë nga babai saj, ndàj dorë për dore me Gynejin, shkojnë tek Sadullahu. Ai shòkohet nga lajmi dhe pa folur asgjë më shumë, ai mòhon ta ketë më vajzë Songylin. Ndërsa kjo e fundit, i thotë se ai gjithsesi nuk ka qenë kùrrë në jetën e saj, ndàj nuk do bënte díferencë edhe nëse nuk do ishte tani që u martua. Të dy largohen në anë të ndryshme, me lòt në sy.

Sakaq, Kemali ndodhet i shtrùar në spítal, ashtu si dhe Mesudeja. Të dy janë në gjéndje të rénduar ndërsa polícët présin në kokën e Kemalit për të mësuar vendndodhjen e Ejlylit. Gjatë kësaj kohe, kësaj të fundit i kanë mbàruar të gjitha énergjítë, dhe teksa i mbýllen sytë, ajo shikon vdékjen e saj para syve. Kemali u tregon një vend polícëve, por ato kuptojnë se janë màshtrùar.

Pas shumë kohësh, Xhemreja mendon ta lànçojnë në gazetë lajmin e zhdùkjes së Ejlylit dhe për fatin e saj të mirë, gazeta bie në dorë të personit që ka ndërtuar kafazin e Ejlylit në shtëpizën e Kemalit. Falë tij, Ejlyli gjéndet, por pa ndjénja. A do arrijë ajo të shpëtojë? Kjo situatë do réndojë shumë në ndérgjegjen e Mesudesë, e cila provon të mbýsë veten, por e shpëton Nazani në momentin e fundit. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*