Lule të Vetmuara/Làjmi Gynejit tròndit Zehrën

Meralin e fùsin brénda në bùrg, duke pasur pròva që déshmojnë kùndër saj dhe asnjë pro saj. Sapo hyn brenda, Merali përbàllet me fytyrat e tríshta të shumë grave të tjera që vùajnë dénimin në bùrg. Ajo mùndohet të bértasë dhe të kérkojë ta lénë të lírë, por më kòt. Asgjë nuk i ndrýshon dhe kështu, Kaderi kalon natën e saj të parë në bùrg. Të nesërmen në mëngjes, ajo i kérkon avòkatit që të bëjë çmòsin që të gjéndet Kaderi. Avòkati e mérr këtë si një stràtegji të Meralit, por shpejt kùpton se ajo e ka me të vërtétë.

Pas dòrëzimit të disa kërkésave të avòkatit, për Meralin jépet e dréjta e lírimit me kùsht, duke u gjýkuar çéshtja saj në gjéndje të lírë. Ajo shkon drejt e në shtëpi, ku gjén Maxhidenë dhe Harikën në dhomën e saj. Ato po hédhin çdo rrobë të Meralit dhe po i prékin séndet e tjera personale. Të dyja mbésin të shòkuara kur Merali shfaqet në derë.
Ndërkohë, Songyli dhe Gyneji kanë folur gjatë përbàllë njëri tjetrit, pas një kohe kur Songyli nuk ka mùndur të dùrojë më asgjë që po ndòdhte.

Ajo shpréhu gjithë néverinë që ndjén për vetë jetën e saj, duke iu bérë së bashku hùmbja e Kaderit, dýshimi se ajo mùnd të jetë e vdékur, bùrgosja Meralit dhe bréjtja ndërgjégjes që dýshoi tek ajo, mùngesa e Gynejit në jetën e saj dhe prezenca e Zehrës, të cilën e kònsideron të névéritshme. Të gjitha këto e kanë lòdhur së shumti, por Gynej është aty për t’i thënë se do i kalojnë të gjitha bashkë. Ato vendosin të trànsferohen në një shtëpi më vete, sepse edhe Gyneji do fillojë punë.

Mjàfton që të mos jetojnë më me Zehrën. Teksa hanë mëngjesin, Gyneji i trégon Sedefit dhe Zehrës që do shpërngùlen, dhe Zehra fillon të béjë skéna, duke mos e pranuar. Ajo fàjëson Gynejin për fàktin që i ka vdékur bashkëshorti dhe i është màrrë shtëpia. Pavàrësisht àkùzave, véndimi nuk ndryshon. Sakaq, Nerimani shkon pranë Ejlylit dhe Xhemresë, për t’u dhénë në dorë fletën ku është shénuar gjòba ndaj Kaderit që prej ditësh nuk është paraqítur në jétímore. Xhemreja dhe Ejlyli nuk arríjnë ta bésojnë pafýtyrësinë e saj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*