Lule të Vetmuara/Kemali vrét një tjétër pérson

Kemali është stréhuar në shtëpinë e një të mòshuari, të cilit i hyri me zòr, duke e kércénuar me àrmë. Nga fríka se mos ai do shkojë dhe do e pàdisë në pòlici, Kemali e lídhi plakun nga dùart dhe këmbët, dùke e lënë të vétëm, ashtu të pafùqishëm që të lëvizë. Teksa ndòdhet në ndjékje të Toprakut për t’i màrrë Metinin, plàku mbétet i vétëm. Mùngesa e ùshqimit dhe ujit, si dhe strési i shkàktuar nga ajo e lídhur, shkàkton rëndim të shéndetit të të moshuarit, duke përfùnduar në hùmbje të jétës.

Sakaq, méndimi i vdékjes së Ejlylit, ka mérzitur dhe hidhéruar jo vetëm shoqërinë e saj të ngùshtë, por edhe njerëz të ngùrtë si Defneja. Ajo i kérkon Serkanit që të gjejë pak kohë pas mbarimit të shkollës, pasi ka diçka për të. I çùditur, Serkani véndos të mos ia príshë motrës së tij dhe i shkòn nga pas. Ajo e dérgon pranë detit dhe i jep në dorë një anije të vogël, në shénjë simbòlike të ikjes së Ejlylit. Defne thotë se këtë ide e ka parë në një film. Serkani, teksa hedh anijen në ujë, shpréhet se e ka dashur dhe do e dojë gjithmònë.

Nga ana tjetër, zonja Neriman mérr vàzhdimisht telefonata të bézdisshme nga dréjtuesit e qéndrës ku është e shtrùar Banuja, nëna e Kaderit. Ajo kérkon të flasë me të bijën, por Kaderi nuk e prànon më si nënë që prej momentit kur ajo arriti të vríste fòshnjën e saj, motrën e Kaderit. Megjithatë, Nerimani detýrohet t’i trégojë Kaderit që nëna e saj kérkon të takohet me të. Por, për vajzat ka edhe një létër që ka ardhùr nga pòsta. Nerimani méndon se është i dashuri i Meralit, por e vérteta qéndron ndrysh.

Letra u ka ardhur vajzave nga Kemali, por anònim, ato nùk e dinë se kùsh është. Në letër shkrùhet se Ejlyli jéton dhe brénda kësaj pune të fshéhtë ndòdhet edhe mësùes Topraku. Në fùnd, shkrùhet se letra u ka ardhùr nga një mik i tyre. Pa hùmbur kohë, vajzat shkojnë të màrrin Songylin dhe që aty nisen tek shtëpia e Feridesë dhe Toprakut. Ato u trégojnë atyre letrën, duke shkàktuar një entùziasëm shumë të madh tek Byshra, për të cilën Ferideja i qòrton vajzat për mùngesë pjekùrie.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*