Lule të Vetmuara/ Kemali vdés pàra syve të Ejlylit

Rikthími i Ejlylit në mesin e të gjithëve, është një lumturi e madhe, por ajo ka edhe strésin e jétésës së Byshrës dhe Metinit. Për vete,ajo dùhet të pérkùshtohet në shkollë dhe të kthéjë një rùtinë të shéndétshme në jétë. Për këtë, i gjéndet sërish pranë Ferideja. Ajo i thotë se endé duan të jenë familja kùjdéstare e Byshrës dhe Metinit, të cilët Ejlyli mund t’i tàkojë sa herë që do déshirojë. Ejlyli e fàlendéron pa masë, ndërsa për vete do kthehet sërish në jétímore, që të fòkusohet për në shkollë.

Sakaq, màkthi i tyre, Kemali, kàlon natën në një tùalet publik, me kùshte të tmérrshme, me shprésën që do arrijë t’i íkë sërish pòlícisë, e cila i është vénë nga pàs. Ndërkohë, Feride është ende shumë e névríkòsur me Toprakun, të cilit i shpréh acàrimin për fàktin që ai nuk ka reàguar aspàk kur e ka pàrë Feridenë të mbýtur në lòt për vdékjén e Ejlylit. Sadò që Topraku mùndohet të jùstífikohet, Feride sërish e débon nga shtëpia duke e détýruar që atë natë ta kàlojë në shtëpinë e tij.

Sapo hàpin derën, shikojnë çùdítërisht babanë e Feridesë, i cili ka ardhur për të sùrprizùar vajzën e tij. Síkléti më i màdh i Feridesë dhe Toprakut është që nuk u kànë trégùar fàmiljeve që janë martuar, pà díjeninë e tyre. Prézenca e Metinit në shtëpi do shtòjë më tepër sikletin për Feridenë por ajo çùditet, lumturohet dhe rehàtohet kur babai saj shpréh dàkòrdësinë për të bírésuar fëmijë. Nga ana tjetër, nëna e Gynejit, është përbétùar për hàkmàrrje të fòrtë ndaj Zehrës, e cila e gòditi pas shpine.

Selini, së bashku me avòkatët, i tròket Zehrës në shtëpi, i trégon që shtëpia nùk është me létra të rrégùllta, ndaj ajo nùk mùnd ta kétë në prònésinë e saj. Selini e ka blérë atë shtëpi dhe véndos ta shémbë. E alàrmùar më shumë se kùrrë, Zehra telefonon Songylin për t’iu ànkùar për vjéhrrën e saj, dhe Songyli, me gjithë shoqet e shokët dél në rrugë për të shkuar pranë Zehrës. Të gjithë së bashku, pérbàllen me Kemalin. Ai, rrémbén një tàksi të çàstit por àksídéntohet në shtýllën e lagjes, dél nga makina dhe vdés në vend kur i bíe sípër një tél kòrenti, teksa ai ndòdhet me këmbët në ujë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*