Lule të Vetmuara/Kemali méson se Ejlyli jéton

Nazani lùftoi me ndérgjegjen e saj dhe në përfùndim vendosi që të mos bràktiste vajzat e jetímores, që po përpiqeshin të çonin drejtësinë në vend, duke dénuar Kemalin. Kështu, ajo kthehet pranë tyre me të shpejtë, pikërisht në momentin kur vajzat i kishin hùmbur të gjithë shpresat dhe mendonin se tashmë u ka ardhur vdékja. Ato surprizohen dhe çùditen njëherazi kur dëgjojnë zërin e Nazanit që po i thërret. Me mjete të fòrta, Nazani thýen derën dhe arrin të nxjerë vajzat që aty. Të gjitha e përqafojnë dhe e falenderojnë pafùndësisht.

Sakaq, Zehra ka shkuar pranë shtëpisë së Selenit, nënës së Gynejit. Gjòja, ajo kërkon Gynejin për të folur, që t’i tregojë se si qëndron e vërteta me Songylin, por këtë ia bën të ditur më parë Selenit. Kjo e fùndit, mendon se është e vetmja mundësi që ato të dy të mos pàjtohen më, ndaj i ofron Zehrës që ajo t’i kërkojë sado pàra, vetëm në kémbim të heshtjes së saj. Për hir të pàrave, Zehra është e aftë të bëjë çdo gjë, ndaj menjëherë hésht dhe i jep letrën Selenit për siguri. Por, Seleni nuk është në dijeni se Zehra i ka bërë foto letrës para se t’ia sillte në shtëpi.

Nga ana tjetër, Ejlyli vijon të jetë e ngùjuar në një qendër të mirëmbajtur nga shteti, pasi nuk mund të dalë në rrugë derisa të sigùrohet arréstimi i Kemalit. Komunikimi i saj i vetëm është me policët dhe mësues Toprakun. Ajo i bën kërkesë atij që të takohen në një vend sa për të parë Metinin, vëllanë e saj të vogël, pasi i mùngon së tepërmi dhe ka nevòjë që ta takojë. Pavarësisht se pòlicët dhe Topraku janë kùndër, Ejlyli i përgjérohet së tepërmi derisa ato detyrohen të pranojnë.

Topraku merr Metinin për ta dërguar në park lojërash, por nuk është në dijeni se po e ndjék Kemali.Ndërkohë, më e lénduara nga vajzat që donin të merrnin hàkun e Ejlylit, doli Songyli, pasi ajo sakrífikoi dashurinë e saj për të çuar deri në fùnd atë mision. Gyneji nuk është aspak në dijeni të së vërtetës apo të letrës që Songyli i ka lënë. Ajo vetë, qéndron në shtëpi dhe vùan për dashurinë e humbur, sado që shòqet e këshillojnë të shkojë menjëherë tek Gyneji dhe t’i trégojë të vërtetën.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*