Lule të Vetmuara/ Kemali lòton për Mesudenë

Merali shkon në kursin e muzikës por gjatë gjithë kohës kujton kohët kur ajo vetë ka qenë në véshtirësi dhe Ejlyli është kùjdesur për të, pa ndálim, duke menduar për të njëlloj si për veten. Ajo nuk mund të përqèndrohet dot ndàj lárgohet me të shpèjtë për në spital. Píkërisht në momentin kur Merali mbërrin, edhe Mesudeja mérr frymën e fundit dhe mbyll sytë njëherë e përgjithmonë. Teksa shikon Ejlylin në atë gjèndje, Merali kùjton vdékjen e të ëmës.

Nga ana tjetër, në shtëpinë e Sadullahut, Zehra ka vënë muzikë në radio dhe ka shtrùar një tryezë të mbùshur me ushqime të mira. Ajo nuk ulet dòt ndenjur, duke menduar që tashmë ka një shtëpi në prònësi të saj, dhe gézon e fèston në mënyrën e vet. Në derën e tyre tròket Songyli. Ajo ka nèvojë të përqafojë të atin pàsi i tregon se Mesudeja nuk ia dòli dòt në lùftën e saj me jetën.

Gjithashtu edhe Gyneji e ka ndjérë të névojshme të shkojë pranë nënës së tij, Selenit. Ai e prét të ëmën në derën e shtëpisë por sapo e shikon, ajo e paragjykon të birin, duke u shprehur se me síguri, ai ka shkuar të kérkojë para. Seleni nuk e lè të flasë por vetëm e gjykon. Megjithatë, Gyneji e pèrqafon fòrt dhe i tregon që Mesude vdíq. Një nga momentet më të vèshtira për Ejlylin, do jetë momenti kur t’i tregojë Byshrës se çfarë ka ndòdhur.

Atë mbrëmje, të gjithë qëndrojnë në shtëpinë e Feridesë dhe Toprakut. Vajzat kujtojnë herën e fundit që kaluan natën aty dhe u përbállën me gjithë ato plùmba. Të gjitha i qëndrojnë afër Ejlylit dhe të nesërmen shkojnë në mòrg për të parë trupin për herë të fundit. Merali nuk i shoqëron dòt brenda pàsi nuk është e fòrtë mjáftueshëm. Një tjetër person që mèrzitet shumë kur mëson vdèkjen e Mesudesë, do jetë Kemali. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*