Lule të Vetmuara/ Kemali íkën nga dùart e pòlícëve

Kemali dél mu përballë Ejlylit në tualetin e spítalit, sapo ajo hýn brénda për t’u qétësuar, duke qénë e bindur se ka shpétuar nga sýtë e të gjithëve. Ai i shfàqet si fàntàzmë, dhe i thotë se assési nuk do mùndet që të shpétojë nga ai, ndaj, tashmë duhet të pagùajë për lòtët që ai ka dérdhur, duke ménduar se ajo ka vdékur. Kemali i kérkon që t’i afròhet, ndërsa Ejlyli, me të shpéjtë, thýen një nga pasqýrat, mérr një copéz të vogël prej tyre dhe e dréjton në bàrkun e Kemalit, duke e plàgòsur atë.

Por, edhe Kemali nuk mbétet pas. Sapo ndjén plàgën që i është bërë, ai gòdet me shpùllë Ejlylin, duke e lénë pa ndjénja dhe menjéherë làrgohet. Ejlylin e gjéjnë disa pérsona të tjerë por ajo ngríhet menjéhérë për t’u làrguar tek Byshra, nga fríka se mos Kemali do e léndòjë atë. Teksa shkon në dhomën ku është e shtrùar Byshra, përbàllë i dalin të gjitha vajzat njëhérazi. Ejlyli për fàktin që u kàp, ndërsa vajzat për fàktin që Ejlyli jéton, mbésin në vend, pa qénë të zonjat të réagòjnë.

Kaderit i bíe të fíkët ndërsa Merali i afròhet duke e prékur në trùp për të pàrë nëse është e vértetë apo hàlùçinàcion. Ejlyli dëshiron t’u shpjégojë se si qéndron puna, por i dùhet të shpéjtojë për tek Byshra, nga fríka se mos i afròhet Kemali asaj. Ajo hýn në dhomën e Byshrës pa e ménduar dy herë, dhe gjén Feridenë tek i qéndron mbi kòkë asaj. Të dyja gëzohen dhe shòkòhen njëkòhësisht, por Byshra shpreh bíndjén që ka pàsur, se e motra nuk ka vdékur. Ferideja sakàq, vònon ta màrrë veten.

Vajzat kérkojnë llògari se përse u është thënë kjo génjéshtër atyre, pasi për pak do përfùndònin në bùrg, nga vràsjà që plànifikùan t’i bénin Kemalit. Ejlyli, shumë e mérzítur dhe kokëùlur u shpjégon se ky ka qénë ùrdhér i pòlícisë. Nga ana tjetër, pérbàllë Kemalit dàlin dy pòlicë. Por, përveç tyre, edhe Kemali ka një àrmë,nën të cilën mérr péng një kalimtare ràstësore. Pòlicët e ndjékin nga pas, por ai arrin ta dérgòjë gruan pranë makinës së saj dhe së bashku me të, të làrgohet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*