Lule të Vetmuara/ Kemali prét gabímisht dorën e tij

Pas shumë kohësh prítje, Ejlyli arrin të hapë sytë, që pas ngjàrjes së tríshtë që pérjetoi. Ajo shikon që rréth e rrotull vetes ka gjithë njerëzit më të dashur, por çudítet me prezencën e të ëmës, Mesudesë. Takimi mes tyre, do jetë shumë i dhémbshém. Pa ndàlim, Mesudeja i kërkon falje për gjithë kohën që nuk i ka besuar dhe që është bërë shkàktare e vuàjtjeve të saj, duke vënë Kemalin para të bijës. A do e falë Ejlyli Mesudenë?

Përveç Mesudesë, me Ejlylin kërkojnë të flasin edhe shoqet dhe shokët. Sapo Ejlyli hap sytë, Xhemreja përpíqet të riafrojë atë me Serkanin, dhe të gjithë e vënë re, aq sa fillon të bëhet shumë e tépruar dhe i kërkojnë të ndàlojë me kaq. Fakti që Xhemre ka pëlqim ndàj Serkanit, e bën të ndihet në fàj dhe për këtë, kërkon të jetë personi që bën më së shumti për marrédhénien e tyre.

Nga ana tjetër, Kemalit i lënë të dijë se është dhënë urdhéri për arréstímin e tij. Megjithëse i shtruar në shtratin e spítalit, atë e kanë pràngosur në prànga për të mos e lënë të ikë. Kemali është mëse i bíndur se nëse do hyjë në bùrg, nuk do arrijë të dalë për një kohë shumë të gjatë, ose nuk do dalë fàre, pasi mbí të réndojnë shumë akùza që tashmë janë vërtetuar. Me një vegël pune të réndë, ai provon të héqë pràngat nga dora, por përfùndon duke këpùtur vetë dorën e tij.

Arratisja Kemalit nga spítali shkàkton një fríkë dhe paník të madh tek të gjithë, veçanërisht tek Ejlyli. Ndàj, polícia jep urdhér që të vendosen disa polícë ròje në derën e dhomës ku ajo është e shtruar. Sakaq, Songyli dhe Gyneji kanë mbétur në mes të katër rrugëve. Atyre do u bëhet ndihmë Zehra, e cila u gjen bòsh shtëpinë ku ajo qëndronte më përpara, madje u pàguan atyre edhe qéranë e parë, pasi pronari i do lekët në dorë. 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*