Lule të Vetmuara/ Kemali arràtiset nga burgu

Ndonëse askùsh nuk e beson, Xhemreja është e bindur se zëri që ka dëgjuar është zëri i Nazanit. Atë e bën shumë kuríoze fàkti që Neriman kërkon ta hàrrojë atë si ngjàrje. Duke shkuar pranë zyrës së Nerimanit ajo dëgjon një bisedë mes saj dhe Nazanit. Xhemreja nuk arrin të dëgjojë të plotë por dëgjon vetëm Nazanin e cila i thotë Nerimanit “Shumë faleminderit që do e mbàsh sékrétin tim”! Menjëherë Xhemreja hyn në zyrë dhe kërkon të mos ia mòhojnë më që nuk e ka dëgjuar Nazanin dhe kjo e fundit qetësohet kur kupton se Xhemreja nuk e ka dëgjuar të plotë bisedën.

Përplàsja mes Songylit dhe Kaderit ka prékur jo vetëm ato të dyja por edhe vajzat e tjera të grupit të tyre. Songyli nuk lejon që Kaderi të ulet në të njëjtën tryezë ngrënie me to. Në çdo veprim, duke filluar nga ngrítja në mëngjes dhe darka në mensë, Kaderi qëndron e veçuar pasi Songyli nuk pranon as për vete as për të tjerët që ta kenë Kaderin afër. Edhe Gynej i jep të drejtë Songylit duke i thënë se është mùnduar shumë pas saj.

Për Kemalin që ndodhet në bùrg, urdhërohet transferim. Këtë transferim e dëgjojnë edhe personat që kryen màsàkrën ndàj vajzave. Ato ndàlojnë makinën e pòlicisë që do transferojnë Kemalin dhe kércénojnë këtë të fundit se në rast se do i tregojë drejtorit të pòlicisë ndonjë gjë me natën e krímit, atëherë do e zhdùkin. Edhe pse Kemali nuk dëshiron të arràtiset pasi ka fríkë nga dénimet që mund të marrë më pas por atë e detyrojnë duke mos i lënë zgjidhje tjetër.

Nëna e Gynejt, Seleni, shkon pranë shkollës së fëmijëve. Teksa të gjithë mendojnë se ajo ka shkuar për Gynejn, Seleni ndàlet tek Kaderi dhe i kërkon të kenë një bisedë së bashku. Ato të dyja largohen në një par dhe Seleni hyn në temë. Nga çanta nxjérr një zarf me para të cilin ia ofron në kémbim të ndàrjes së Songylit nga Gynej. Kaderi réfuzon por Seleni e tùndon duke i thënë se në këtë mënyrë e ndihmon nënën e saj shtatzënë. Megjithatë, Kaderi ngrIhet dhe largohet duke i thënë që të mos ta mendojë  si mundësi pasi Kaderi nuk do e bënte asnjëherë. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*