Lule të Vetmuara/ Kemal tàllet me të gjithë

Gyneji me Serkanin, të shoqëruar nga vajzat, nuk shikojnë asnjë zgjidhje tjetër veçse të shkojnë vetë në spítal për të detyruar Kemalin të flasë. Sipas planit të të rinjve, disa prej tyre do mbàjnë derën ndërsa të tjerët i afrohen Kemalit dhe e tòrtùrojnë fizikisht. Ato kërkojnë me doemos të mësojnë vendndodhjen e Ejlylit.  Por, pavàrësisht tòrtùrave, presíonit, lòtëve dhe pérgjérimeve, Kemali vetëm tàllet me to.

Polícia dhe Topraku hynë në dhomë me fòrcë dhe arrijnë t’i nxjérrin fëmijët që aty. Nga ana tjetër, Defneja nuk e përtýp dot faktin që të vazhdojnë të jenë të vàrfër, përderisa ka mësuar nga infermierja se tezja saj ka folur para se të mbýllte sytë për herë të fundit. Defne mendon që të sajojë një situatë rrémbími, gjòja se dikush e ka màrrë atë në kémbim të një shume të madhe parash.

Vetëm për hir të parave, Defne është e aftë të bëjë çdo gjë. Sakaq, Selini shkon në shtëpinë e Sadullahut për të demàskuar Zehrën. Ajo i tregon për marréveshjen që ajo ka bërë një periudhë me të, pasi që e akùzon se ajo ia ka mbùshur mendjen fëmijëve që të martohen. Zehra e mòhon katégoríkísht dhe Sadullahu zgjedh që të besojë bashkëshorten e tij. Selini largohet duke i pàràlàjmëruàr se ajo do ua tregojë vendin të gjithëve, përfshírë edhe Songylit.

Gjatë kësaj kohe, Ejlyli vazhdon të jetë e vétme në shtëpizën ku e ka mbyllur Kemali. Ajo nuk ka ngrénë apo pirë asgjë prej shumë ditësh, ndàj gjéndja saj është shumë e rénduar. Të gjithë meràkosen shumë ndërsa disa prej tyre, fillojnë të hùmbasin shpresat. Mesudeja fàjëson veten për situatën e të bijës por edhe Ferideja e fàjëson atë që nuk e besoi kurrë të bijën dhe vuri Kemalin para saj.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*