Lule të Vetmuara/ Kaderi i fríkësòhet së ardhmés

Kaderit i mbétet në mendje ajo çfarë Nerimani i thotë, në lidhje me gjénetikën e ngjàsimit të brezàve. Ajo méndon se do jetë një prind njëlloj si nëna saj, gjë të cilën e shikon edhe në màkthe teksa fle gjumë. Asaj i paraqitet vetja, me fòshnjë në dùar, duke mos dùruar që qàrat e fëmijës dhe kështu përfùndon duke e mbýtur, ashtu siç Banu ka bërë me motrën e Kaderit. Nga shqétësimi që pérjeton, Kaderi shkon të nesërmen në mëngjes pranë psíkòloges në qendrën ku është shtrùar Banuja.

Ajo kérkon të dijë se sa është mùndësia që kàrakteret të jenë të njëjta përderisa kanë géne të njéjta, ajo dhe nëna e saj, Banuja. Psikòlògia i tregòn se pròbabiliteti është shumë i lartë, por ajo nuk duhet të meràkoset pasi do jetë një nënë e shkëlqyeshme. Këtë e thotë për faktin që edhe pse është ende shumë e re, Kaderi është shqétësuar për të ardhmén që do kenë fëmijët e saj, me atë vetë si nënë. Sakaq, vajzat e tjera, Merali dhe Xhemreja, kanë shkuar pranë Songylit.

Ato nùk e léjojnë shoqen e tyre që të qëndrojë ashtu e vùajtur në shtëpi, përdérisa ende nuk ka folur vetë me Gynejin. Për më tepër, i trégojnë që grùshtet që Gyneji i ka dhénë Mertit, janë mëse fakt që ai nuk e ka marrë létrën në dorë. Kështu, ajo bíndet që dùhet të shkojë të flasë gòjarisht me të. Me të shkuar, Songyli zhgénjehet kur mëson që ai është nisur për në Amerikë, në toka aq të làrgëta, dhe pà u përshëndetur aspàk me të. Megjithatë, nuk héq dorë. Ajo e teléfonon, por Gyneji nuk i përgjigjét.

Gynejin do e ndàlojë vetëm Zehra pasi do i dérgojë mesazh fòtot që i ka bërë letrës që Songyli ka shkruar për të.  Seleni pérpiqet ta dérgojë detýrimisht në aeroport, por nuk ia del. Ndërkohë, Kemali ka shkuar pranë një marketi dhe ka rénë në sy të shitésit qéllimisht, që ai ta njohë nga fotoja në làjmin e gàzetës dhe t’i vihet nga pàs. Kështu ndodh dhe shítësi lajmëron pòlicínë për adresën e shtëpisë ku do hyjë Kemali, i cili ka plànifikuar t’i présë dorën të moshuarit brenda dhe t’a hédhë nga hùmnera, që të gjithë të méndojnë se është ai.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*