Lule të Vetmuara/ Gyneji mbròn Songylin para nënës së tij

Selini, nëna e Gynejit, víjon të jetë e shtrirë në divan, e pamùndur që të lëvizë vetë apo lírshmërisht, siç ka bërë më parë. Ajo ndòdhet së bashku me Gynejin dhe Songylin, kur i trégon se do i shkòjnë të nesërmen shoqet për vizitë, ndaj i duhet të bléjë gjëra për t’u bërë gòsti. Songyli shpréhet e gàtshme të gatuajë ndonjë gjë për ta, por Selini e kùndérshton dhe òféndòn. Edhe pse Songyli víjon të jetë e héshtur, Gyneji réagon dhe i kùjton nënës së tij se Songyli nuk ia ka për detyrë, ndaj dùhet ta fàlenderojë.

Shqétésimi më i madh i tyri, është të mbàjnë Zehrën làrg shtëpisë për pak orë, aq sa do qéndrojnë shoqet tek Selini, sepse kanë fríkë se ajo do flasë shumë dhe do i tùrpërojë. Nga ana tjetër, Maxhide dhe vajza saj Harika, janë në ndjékje të pàsurisë së Sadriut, të cilën nuk prànojnë ta ndàjnë me askénd. Ajo shkòn në dhomën e Meralit teksa Merali nuk është në shtëpi, për të kòntròlluar nëse do e gjéjë dòt letrën që kishte në kuti, ditën kur kishte ditëlindjen. Maxhide kérkon, por më kòt.

Kështu, Harika i jép méndimin se mund t’ia béjnë ato téstin e ADN-së, fshéhùrazi. Sipàs saj, mjàfton t’i màrrin disa fíje flokë, dhe t’i dérgojnë për ànàliza. Maxhide shkòn në dhomën e Meralit, por nuk gjén asnjë fije floku të rénë, as në shtràt, jastëk dhe as në kréhërin e flokëve. Me të mbérrítur Merali në shtëpi, Maxhide dhe Harika fíllojnë të bëjnë véprime shumë të çùdítshme dhe të pakùptùeshme, që të mùnd të màrrin pàk nga flokët e Meralit, por, as gríndja për flokësh mes Harikës dhe Meralit nuk do fùnksionojë.

Ndaj, Maxhide véndos të béjë díçka që do ia sígùrojë flokët. Ajo e fton Meralin që të shkojnë së bashku në parùkerinë që ajo gjithnjë frékùenton. Ideja për të kuruar flokët, e éntùziasmon shumë Meralin, e cila telefonon Zehrën për t’i tréguar se ku po shkojnë, dhe ajo u víhet nga pas. Për fàt të Meralit, Zehra béhet déshmítare e bisedës mes Maxhides dhe të bijës, të cilat kanë màrrë flokë nga Merali, dhe në një zàrf tjetër nga Sadriu, dhe po i dérgojnë për ànàliza. Sapo e kùpton këtë, Zehra véndos të mos qéndrojë duarkrýq dhe ia arrin t’i ndrýshojë flokët e Meralit me ato të Kaderit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*