Lule të Vetmuara/Gyneji véndos të rikthéhet në Amerikë

Songyli vijòn të qëndrojë në shtëpi, e vétme. Làrgësia me Gynejin, e ka bërë atë shumë më të ndjéshme, dhe ia ka shtùar dhémbjet së tépërmi. Ajo shkon në shtëpinë e Gynejit për t’u qàrtësuar me të, por Seleni i sigùron që ai është shumë i lumtur dhe tashmë e ka hàrruar atë vetë. Për t’ia vértetuar atë çfarë po thotë, Seleni e ftòn Songylin të hýjë brenda deri në oborr, ku Songyli shikon nga larg Gynejin me një vajzë tjetër, duke lùajtur e duke qeshùr. Ajo làrgohet më e mérzitur se kùrrë.

Në një bisedë me të birin, Seleni i trégon atij se Ajça do shkòjë sërish në Amerikë, dhe ia sùgjeron edhe Gynejit që të shkojë atje ku ka një pjesë të shoqërisë, gjë që do e ndihmojë të shképutet nga léndimet që po pérjeton tani. Fillimisht Gyneji kùndérshton, por me pak insistim të Selenit, ai méndon se është ide e mirë dhe prànon që të rikthéhet atje. Sakaq, Nerimani ka màrrë shumë teléfonata nga qendra ku ndòdhet e shtrùar nëna e Kaderit, Banuja. Ajo u kérkon të mos e telefonojnë më, por më kòt.

Duke mos parë zgjídhje tjetër, zonja Neriman shkòn pranë Kaderit. Ajo i thòtë se nëna e saj insíston me telefonata dhe se ajo e ka në dorë që ta ndàlë këtë rrjédhë të bézdisshme. Por, Kaderi shpréhet se nuk ka të béjë aspak me atë fémër, ndërsa Nerimani, jo qéllimisht, i thotë asaj se sado që ta mòhòjë të ëmën, sërish mbésin nga i njëjti gjàk, dhe do ishte mëse nòrmale që t’i ngjàsonte asaj edhe në kàrakter. Sapo e kupton se çfarë ka thénë, Nerimani térhiqet, dhe e mòhon çfarë tha.

Por, shkàkton një krizë nérvore tek Kaderi, e cila fríkësohet shumë nga ngjàsimi me nënën e saj. Nga ana tjetër, Kemali vijon të ndjékë rùtinën e Toprakut dhe Feridesë, për të màrrë Metinin në ràstin e pàrë që do u jépet mùndësia. Plàku që ai po mbàn péng gjatë kësaj kohe, të cilit i ka zàptuar shtëpinë, hùmbet ndjénjat nga kùshtet e véshtira në të cilat po qéndron, dhe pas pak orësh, hùmbet jétën. Kështu, Kemali béhet shkàktàr i një tjetër jéte të màrrë padréjtësisht.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*