Lule të Vetmuara/ Gyneji dhe Songyli ndàhen

Xhemreja studion shumë me ndihmën e mësuesve të saj, si dhe shoqeve që mundohen ti bëhen mbështetëse në maksimum në këtë situatë kaq të réndë për të. Ajo nuk arrin të mësojë vetë, ndàj i duhet t’i dëgjojë mësimet që ti memorizojë ato. Xhemreja nuk është shumë optimiste pasi e shikon veten në çfarë niveli është dhe rezultatet e provimit tregojnë që ajo kishte të drejtë pasi nuk kalon.

Sakaq, brenda klasës, përveç Defnesë, edhe Merti ka synime të kéqíja ndàj vajzave. Ai ténton të ndàjë Songylin nga Gyneji. Kështu, ai lë një letër dashurie për Songylin në bankën e saj. Songyli e shikon dhe e krítíkon për gùximin që ka treguar si dhe i rithékson që ajo e ka një të dashur dhe ai është Gyneji. Bisedën e tyre e dëgjon Kaderi dhe shoqja e Defnesë e cila gjithashtu dëshiron të ndàjë çiftin Songyl-Gyneji.

Ndonëse Songyli e hédh letrën në koshin e mbéturinave, atë e mérr shoqja e Defnesë dhe sigurohet që letrën t’ia japë Gynejit. Ky i fundit lexon letrën dhe hùmbet toruan. Ai kërkon shpjegim nga Songyli dhe megjithatë nuk e lë të flasë, duke e gjýkuar atë. Gyneji e krítíkon shumë ashpër, madje e fàjëson duke thënë se nuk i ka treguar për letrën pasi asaj vetë i pëlqen Merti.

Në mes të shkollës, Gyneji dhe Songyli dEbatojnë shumë àshpër, duke vendosur që të ndàhen. Të dy tregohen shumë kokëfòrtë dhe asnjëri nuk shkon pranë tjetrit për tu sqàruar. Nga ana tjetër, Banuja vijon takimet e saj me çiftin që kërkon të blejë foshnjën që ajo mbàn në bark. Mesude tEnton ta zbUlojë se çfarë po ndodh. Ndërkohë, tek Defne, dýshímet janë rritur në mënyrë dràstike.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*