Lule të Vetmuara/ Gynej zhgénjehet nga nëna e tij

Rikthími i shikimit të Xhemresë dhe zgjimi i Meralit nga kòma, bashkoi të gjitha vajzat e jétimores si më parë. Ato janë sërish sëbashku në jétimore duke u përbàllur me vështírësitë e secilës prej tyre. Meralit i është vënë pàs një djalë nga shkolla i cili e vizitonte atë edhe kur ishte në spítal, në kOma. Djali ka një aféksion pàs peramlit por ajo nuk ndjén asnjë interes ndàj tij.

Ndàrja e Songylit nga Gynej, u pasua nga letra që Songyli mori, duke iu shtua kështu edhe një tjetër pròblem. Së paku, Songyli arriti të kuptonte se nuk ka qenë Kaderi shkàku i ndàrjes së saj dhe kéqkuptimit me Gynein. Ky i fundit, mëson se nëna e tij i ka ofruar para Kaderit vetëm që ajo të krijojë përcàrje mes tij dhe Songylit. Me ta mësuar këtë, ai shkon në shtëpi për ti kërkuar llogari të ëmës.

Fillimisht, Gyneit nuk i besohet dhe pretendon se e ëma do e mòhojë atë se çfarë ka bërë, por nuk ndodh ashtu. Nlna e Gynit thékson se ata të dy nuk kanë asnjë pikë të përbashkët dhe duhej të ndàheshin sa më parë, ndàj, cilado qoftë arseja e ndàrjes ajo është e lumtur për përfùndimin e asaj marrEdhEnie. Tashmë Gyneit i duhet të mendojë edhe për të ardhmen e motres së tij të vogël. Për këtë do gjejë ndihmën e Kaderit.

Sakaq, dàlja e Kemalit nga bùrgu ka rréqéthur të gjithë, veçanërisht Ejylylin. Kjo e fundit, prét nga ai planin e tij të radhës pasi e di që nuk do qëndrojë i qetë. Ejlyli shpreh shqétësimin e me shoqet e saja të cilat si gjithmonë i qëndrojnë pranë. Kemali, do takojë rastësisht edhe babain e Songylit të cilin menjëherë do e mAshtrojë. Planet e tij vazhdojnë të jenë shumë djàllëzore të lídhura me vajzat dhe paratë.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*