Lule të Vetmuara/ Feride dhe Toprak fshíhen në shtëpinë e tyre

Toprak dhe Feride vendosin që të lënë anash të gjithë perípecítë e tjera, mospranimet e nënave të tyre dhe të bëjnë atë që u do zemra; të martohen. Pas surprízës së orgànízuar nga vajzat e jetímores në bashkëpunim me zonjën Neriman dhe Toprakun, tashmë Ferideja do vishet me fustan të bardhë për të qenë gruaja e Toprakut edhe ligjërisht.

Pranë saj, si gjithmonë ndodhen më të afërmet, vajzat e jetímores. Ajo firmos, së bashku me Toprakun dhe të gjithë së bashku fotografojnë momentin. Ferideja kërkon tre ditë leje nga zonja Neriman, për të shkuar në muaj mjalti me Toprakun. Vendi që ato zgjedhin të shkojnë, është tërésisht i panjohur për ta.

Ato përbàllen me një papastërti shumë të madhe, e cila i detýron të dalin jashtë motelit dhe të ngrenë një kamping në pyll. Edhe aty fríkësohen nga gjallesat e shumta që jetojnë aty, ndaj largohen përfùndimisht. Ato kthéhen në shtëpinë e Feridesë por këtë e mbàjnë të fshéhtë pasi askush nuk duhet ta dijë, ngaqë ajo ka marrë leje. Topraku dhe Feride kalojnë tre ditë vetëm duke parë filma  të mbýllur në shtëpi.

Nga ana tjetër, Ejlyli mëson për aksídentin që i ndodhi nënën së saj në shtëpi. Ajo shkon e meràkosur në spítal për të mësuar gjendjen e saj dhe mërzítet edhe më tepër kur e shikon të ëmën thuajse të ngrírë, e pamùndur të lëvizë apo të flasë. E megjithatë, ajo do vazhdojë të jetojë me Kemalin ndàj Ejlyli do ketë pròbleme edhe me përkùjdesjen ndàj saj. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*