Lule të Vetmuara/ Ejlyli pérgjon Xhemrenë me Serkanin

Mesude i shpjegon Ejlylit se si qëndron sítuata dhe pròblemi i ri me Kemalin, ndàj nuk ka asnjë zgjidhje tjetër vetëm se ta làrgojë Byshren që andej, para se Kemali të vijë dhe ajo të realízojë planin që ka në mendje. Kështu, Byshra dërgohet me autobus për në një qytet tjetër, larg Stambollit. Derisa të qetésohen ujërat, ajo do qëndrojë tek halla e saj.

Sakaq, vajzat dhe djemtë kanë një provim shumë të réndésishëm në shkollë, për të cilin kanë shumë strés. Pjesë e provimit do arríjnë të bëhen edhe Gynej dhe Songyl, edhe pse drejtori i ka përjàshtuar nga shkolla. Më së shumti nga të gjithë, Kaderi ka shumë strés. Gjatë gjithë kohës në provim, ajo tùndte këmbën dhe këtë Defne e përdor si arsye për të bërë fjalë në mes të klasës, në provim. Provimi tyre kalon mirë ndërsa për Defnenë, tepër kéq.

Ndërkohë, në mbrëmje do përgatisin një festë kénaje, një traditë turke për martesën e dy personave. Për përgatitjet e kësaj mbrëmjeje, vajzat do kenë edhe ndihmën e Zehrës. Sadullahu mëson se e bija po martohet dhe kjo bën zemrën e sytë e tij të lòtòjnë. Gjatë mbrëmjes, Ejlyli shikon një afrímitet mes Xhemresë dhe Serkanit, gjë për të cilën ajo pyet Xhemrenë nëse diçka po ndodh mes tyre.

Xhemre e mòhon katégorikisht por sapo Ejlyli largohet, pranë saj shkon Serkani. Xhemre i tregon atij për bisedën që kishte me Ejlylin, ndërsa ai kundérshtòn duke thënë se nuk mùnd të fshéhën gjithmonë për hir të Ejlylit. Kjo e fundit, dëgjon të gjithë bisedën e tyre dhe i fàjéson. Gjatë kësaj kohe, Feride i tregon Toprakut që anàlízat kanë treguar se ajo nuk mùnd të ketë shtatzëni dhe fëmijë. Për këtë, është e gatshme të ndàhen që ai të mos vuàjë së bashku me të. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*