Lule të Vetmuara/ Ejlyli shpëton e para nga vajzat

Mësues Topraku e ndjén detyrën për të lajmëruar të dashurit e vajzave mbi atë se çfarë u ka ndodhur atyre. Të gjithë nisen me të shpejtë për të mbërritur sa më parë në spítal, ashtu siç ndodheshin në gjendje të shòkuar. Xhenku pyet për arsyen se përse dikush mund të téntojë të vràsë ato vajza dhe Ferideja merr përsipër fàjin. Sipas saj, nëse ajo nuk do i ftonte në shtëpi, e gjitha kjo nuk do kishte ndodhur.

Ferideja nuk ndalon së fàjsuari veten sapo që Topraku i thotë që kjo nuk ka lídhje me të. Përveç meràkut të gjendjes së vajzave, nënat e djemve meràkosen shumë edhe për bijtë e tyre. Ato i thonë njëra-tjetrës se duhet të gjejnë një zgjidhje shumë të shpejtë për të shpëtuar djemtë e tyre që një ditë janë në gjýkatë e një ditë tjetër duke vrapuar për në spítal.

Teksa ndodhet në shtëpinë e saj, Mesude shpenzon kohë me të bijën të cilës i thotë që të mos bëhet mòsmirënjòhëse si motra e saj Ejlyli. Mesudeja nuk është në dijeni të asaj se çfarë i ka ndodhur Ejlylit derisa Serkani e telefonon atë për ti dhënë lajmin. Madje, Serkani detyrohet të telefonojë disa herë pasi ajo nuk dëshiron ta dëgjojë. Më në fund ajo merr vesh se çfarë ka ndodhur dhe nxíton për tek e bija.

Në spítal Mesude fàjëson veten duke thënë se kjo ka ndodhur si shkàk i màllkímeve që i ka bërë të bijës prej një kohe të gjatë. Ferideja nuk e pranon prezencën e saj në spítal pasi i thotë se nga mungesa e besimit që ka pasur tek Ejlyli, kësaj të fundit i kanë ndodhur të gjithë të këqíat. Sidoqoftë e para vajzë qe del me sukses nga opéracíoni është Ejlyli. Lajmi mbërrin edhe tek Kemàli në bùrg. Ai vendos që të mos rri dùarkrýq, por çfarë do bëjë ai?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*