Lule të Vetmuara/ Ejlyli nuk ndjén më si dikur për Serkanin

Xhemre qëndron pranë Ejlylit duke e ditur se ajo po kalon kohë shumë të vështírë por i tërhéq vëmendjen edhe për sjelljen që po tregon ndàj Serkanit. Por Ejlyli është sërish e ftòhtë, duke mos e përtýpur àspak pafàjësinë e Serkanit kur telefonoi gazetarin. Të nesërmen, Serkani do luajë me kitarrë në rrugë për të mblédhur para. Ai pret Ejlylin të jetë pranë tij, por Ejlyli merr një telefonatë nga Atakani për të modeluar sërish, ndàj nuk shkon tek Serkani.

Për Ejlylin, ekziston edhe pròblemi tjetër, ai i Byshres. Kemali e detýron vajzën që të qëndrojë në shtëpi e të kùjdeset për vëllanë e vogël dhe nënën, duke  e ndàluar të shkojë në shkollë. Ejlyli kërkon ndihmën e Feridesë dhe të dyja së bashku mbërrijnë në portën e Mesudesë për të folur me Byshren. Kjo e fundit, është fríkësuar nga kércénimet e Kemalit dhe nuk e pranon të vërtetën, por thotë se dëshiron vetë të qëndrojë në shtëpi.

Sakaq, polícia mbërrin në shtëpinë e Nazanit herët në mëngjes teksa fëmijët ende janë në shtëpi. Ajo është e detýruar të paraqítet në komísaríat dhe fëmijët shkojnë me të. Atje e mësojnë se për çfarë i kanë shqétësuar dhe Defne kupton që këtë denòncim e ka bërë Merve. Me të shkuar në shkollë, Defne tërhéq Mervenë për flokësh dhe e dërgon në tualet, duke e ‘dénuar’ për atë që ka bërë.

Nga ana tjetër, Songyli është duke ecur krah të atit në lagje, kur shikojnë Zehrën me të bijën që po zhvéndosin plàçkat në një kamion, për t’u zhvéndosur. Songyli ndihet në fàj dhe për këtë i tregon të atit. Ai ndàlon Zehrën nga zhvéndosja për të vazhduar me planin e martesës. Sedefi, vajza e Zehrës nuk është aspak dakord dhe shpreh pakénaqésinë e saj, por Zehra është e vendosur të martohet me Sadullahun. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*