Lule të Vetmuara/Ejlyli dhe Aliu ia arrijnë qéllimit

Songyli shkon në shtëpinë e Feridesë pas gríndjes së madhe me Zehrën. Por, shtëpia është e mbýllur, askush nuk është brénda. Mes lòtësh, Songyli ulet në shkallat pranë për ta prítur atë pasi nuk ka se ku të shkojë. Në atë çàst, vjén Aliu, i cili e fton të présë lart në shtëpinë e tij dhe Songyli pranon. Menjéherë Ali telefonon Ejlylin për t’i tréguar. Pasi e falenderon, Ejlyli i kérkon të mos e lérë Songylin të íkë dhe brenda pak minutash, mbérrin në derë së bashku me Gynejin.

Me shumë stíl, Ejlyli arrín t’i mbýllë brénda me çelës, dhe prét me Alinë jàshtë, duke u vénë kùsht që nuk do ua hàpë derën pa u pàjtuar. Songyli détyrohet të shpréhet me Gynejin, dhe i përménd çdo gjë të fùndit, që ia ka véshtirësuar jetën asaj. Hùmbja e Kaderit, bùrgòsja e Meralit, mùngesa e Gynejit, névéria nga jetesa me Zehrën dhe çdo gjë tjetër, e bén atë të ndíhet se ka një jetë jo thjésht të véshtirë por të shpífur, sepse asgjë nuk i shkon përsëmbari.

Ato të dy mirëkùptohen me njëri tjetrin, dhe véndosin se do pùnojë edhe Gyneji, mjàfton që të dàlin në shtëpi më vete dhe të mos jetojnë më me Zehrën. Gjatë asaj kohe, Ali i trégon Ejlylit se Ezhderi dhe Maxhideja e kanë lénë shumë të dýshojë,me videon e rrégjistruar dhe me ilàçin që është gjétur në ànàlizat e Meralit, i cili përkòn me atë që kishte Maxhideja. Bíseda tyre ndërprítet nga Songyli e cila kërkon t’ua hàpin derën sepse tashmë janë sqàruar dhe pàjtuar. Làjmi i zhvendosjes, do bjérë si bòmbé mbi Zehrën e cila do béjë skéna menjéherë.

Të nesërmen në mëngjes, Nerimani shkon pranë Ejlylit dhe Xhemresë, duke u dòrëzuar atyre përpara duarve letrën që trégon gjòbën monetare që do pàguajë Kaderi për mospàràqítjen në jétímore. Ejlyli nuk arrín ta bésojë, ashtu si Xhemreja dhe të dyja reàgojnë duke thënë se ajo është e zhdùkùr dhe e kërkuar nga pòlicia ndaj nuk mùnd ta bëjë diçka të tillë,por më kòt. Nga ana tjetër, Merali lírohet me kùsht nga bùrgu, dhe shkon në shtëpi pa làjmëruar askënd, ku gjén Maxhidenë dhe Harikën duke prékur në dhomën e saj.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*