Lule të Vetmuara/ Ejlyli arràtiset nga jetímorja

Nazani ka krijuar një ftohtësi shumë të madhe mes vetes dhe Defnesë, që kur e la atë në jetímore. E shoqëruar nga Serkani, Nazani shkon shpesh në jetímore për ta bíndur Defnenë të kthéhet në shtëpi, por më kòt. Si pàsojë e mlléfit dhe urréjtjes që tashmë Defneja ushqen ndàj nënës së saj, Nazanit, ajo i tregon Serkanit se nuk janë fëmijët biologjikë por i ka birësuar. Vëllai saj, shòkòhet i tëri.

Fillimisht, ai nuk dëshiron ta besojë por më pas e kupton se kështu qëndron e vërteta. Nazani largohet nga jetímorja me lòt në sy ndërsa Serkani qëndron ende. Vajzat i afrohen për të mësuar se çfarë ka ndodhur dhe pasi Serkani i tregon si qëndron puna, Xhemreja është e vetmja që nuk reàgon. Ai kupton se ajo ka qenë në dijeni e nuk i ka treguar asnjéherë, ndàj zemérohet edhe me të.

Serkani së bashku me Defnenë vendosin që të shkojnë tek nëna e tyre e vërtetë, sipas të dhënave që i ka treguar Nazani. Të dy tròkasin në portën e një të panjohure dhe këmbëngùlin që janë fëmijët e saj edhe pse zonja në fjalë kùndërshtòn se nuk ka lënë asnjëherë fëmijë në jetímore. Kështu, Defne dhe Serkani bínden që nuk kanë të bëjnë me familjen biologjike. Ato fillojnë kërkimet për familjen e vërtetë.

Sakaq, Kemali ka shkuar pranë jetímores për të màrrë Ejlylin, pasi ka arritur të shtíjë në dorë letrën nga shteti, që i jep kujdéstarinë e Ejlylit. Kur tròket në portën e Nerimanit, pranë saj ndodhet edhe Ferideja. Ajo kùndërshtòn me sa ka fòrcë, por më kòt. Duke përdorur justífíkímín se do shkojë të lajmërojë Ejlylin që të bëhet gati, Feride i tregon asaj situatën dhe e këshillon të arràtiset me të shpejtë.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*