Lule të Vetmuara/ Ejlyl sëmuret papritur

Songyl e vetme e kalon natën jashtë shtëpisë. Ejlyl sèmuret papritur. Çfarë po ndodh me të? Kemal nuk i ka marrëdhëniet mirë me babain e tij. Songyl mbetet rrugëve e uritur. Kemal dehet dhe i tregon Mesudes vuájtjet që ka kaluar në fëmijëri. Feride dhe Toprak e kalojnë mbrëmjen duke luajtur. Toprak fiton lojën dhe Feride mërzitet. Xhemre vazhdon të mbajë inat me Ejlylin dhe kjo e fundit mbetet pa shoqe.

Songylin e ngácmojnë disa djem por një grua e ndihmon. Xhemre vendos të punojë për të fituar para që të blejë një várr për prindërit e saj. Kur Xhemre shkoi te várri i nënës dhe babait të tij, ai nuk mund të gjente várret e tyre. Ka nga ata që e dinë, mbase kur várri ka mbetur pa mbikëqyrje, ata vendosin dikë tjetër në qytetet e mëdha.

Sepse me kalimin e kohës, nuk ka vend në várreza. Pastaj situata u bë e qartë kur një grua erdhi dhe i shpjegoi se várri ishte shembur. Me kalimin e kohës, dërrasat kálben, várri shembet dhe është koha për ta bërë mermerin. Ejlyl ndihmon Xhemren duke bërë varëset.

Xhemre inátoset me Ejlylin pasi nuk e do ndihmën e saj. Ejlyl sèmuret papritur. Xhemres i vjen keq për Ejlylin dhe kujdeset për të. Ejlyl i kërkon falje Xhemres. Banu telefonon Kemalin dhe i kërkon llogari pse ia ka dhënë numrin e saj Kaderit. Kemal nuk i tregon që këtë e ka bërë Ejlyli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*