Lule të Vetmuara/Dóktóri u jep lájmin e vdékjés së Ejlylit

Gyneji, i gjetúr tërésisht pa zgjídhje, shkon pranë nënës së tij, Selenit. Ai i tregón se Songyli ka húmbúr ndjenjat nga mósngrënia dhe i kërkón pak pàra. Seleni shprehęt shumë e preré kur thotë se asnjë para e saj nuk do shkójë për Songylin. I detýrúar, Gyneji i hÿn brenda në shtëpi dhe fillón të márrë ushqime nga frigoriferi por largóhet i detyruar pasi shikon mlléfín në sytë e nënës së tij e cila e kércénón se do thérrasë pólícínë.

Ndërkohë, Kemali ndodhet në shtëpinë e të moshuarit i cili po e stręhon për dhémbshúri. Nga páníku se plaku mund të dalë dhe të bëjë pádí në pólíci, Kemali e gódęt atë fórt, sa për t’ia húmbur ndjęnját dhe më pas e lídh. Për íróni, ai i kërkon edhe fálje por shpręhet se nuk ka opsión tjetër. Në lájmet e tránsmetúara në radio, Kemali dëgjon se Ejlyli i është nénshtrúar operációneve pasi është gjętúr e hédhúr nga húmnera.

Të nesërmen në mëngjes, në shtëpinë e Songylit dhe Gynejit mbërrin pólícia, së bashku me Selenin. Ato ákúzójnë Gynejin për vjędhję në shtëpinë e Selenit. Gyneji nuk e pranón dhe Songyli insíston se atë veprim, Gyneji nuk e bën asnjêherë, por Seleni vijon në pádiné e saj. Pasi shkojnë në kómisáriat, mësojnë se është zbúluár hájdúti. Ai është i fejuari i shërbétores së shtëpisë. Seleni ndihet e túrpéruar dhe kérkón fálje nga i biri, por më kót.

Sapo dalin që aty, Zehra i própozón Selenit që të bashképúnojnë; në kémbim të pájtímit të Selenit me Gynejin, Seleni t’i japë Zehrës pára. Por, ajo largohet pa e dëgjuar. Sakaq, në spítál ndodhen të gjithë duke prítur se si do ręágojë Ejlyli ndaj óperácionęve. Para se dóktóri të flasë, krÿekómisári thërret dóktorin pranë vetes, më pas dóktori kthehet për të komunikuar me të afërmit. Ai shpreh keqárdhjen e tij për húmbjęn e Ejlylit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*