Lule të Vetmuara/ Defne poshtérohet nga Xhemreja

Songyli është e palékundur në vendimin e saj për t’i shpétuar jetën të atit, në kémbim të martesës së saj. Ndaj, duke mos mundur t’i shpjégojë askujt se çfarë po planífikon, ajo vendos që të sillet ftohtë me të gjithë. Fjalët e saj ndaj shoqeve janë shumë të ashpra, veçanërisht ndaj të dashurit, Gynejit. Songyli kërkon që ta bëjë veten të urrýeshme tek Gyneji, në mënyrë që ai të mos e vùajë shumë martesën e saj. Për këtë arsye, Songyli ndàhet nga ai, në mes të shkollës.

Nga ana tjetër, fíksími i Ozlemit për Toprakun kapércen çdo kufi të mundshëm. Ajo ka arritur t’ia shprehë nënës së saj se do bëjë ç’të ketë në dorë, për t’i ndàrë ato të dy. Për të arritur qéllimin e saj, Ozlemi afrohet me Feridenë dhe mëson mbi ish-të fejuarin e saj, Vedatin. Teksa po kònsumòjnë mëngjesin, në shtëpi vjen një buqetë me lule për Feridenë, me një mbishkrim që tregon Feridenë sikur i ka dhënë shpresa një mashkulli. Buqeta është dërguar nga Ozlemi.

Sakaq, Merali dhe Kaderi qëndrojnë gjatë gjithë ditës duke kòntròlluar rezultatet e kònkursit, me shpresën se shoqja tyre Xhemre do fitojë. Finalja e kònkursit vjen dhe fituese shpàllen dizenjimet e Xhemresë, por jo me autorësinë e saj. Emri nënshkruar i përkon Defnesë, dhe kështu vajzat lídhin çdo gjë që prej fàktit kur Defneja me shoqet nxorën shérr në shkollë. Ato vendosin të mos e lënë me kaq. Ndërkohë, Defne ka shkuar me Nazanin për të marrë çmimin.

Në derë hynë papritur të gjitha vajzat, duke akùzuar Defnenë për vjédhje. Zonja që ka ofruar konkursin online, shikon të vetmen zgjidhje që të dyja vajzat të ulen në atë moment për të dizenjuar. Pikturat në fund janë dëshmi se Defne nuk di aspak të dizenjojë, ndërsa Xhemreja është shumë e talentuar. Ndaj, Xhemre merr lap topin dhe Defne largohet e poshtéruar. Vajzat nuk janë në dijeni se po atë natë, Songyli do mbledhë plàçkat e do largohet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*