Lule të Vetmuara/ Defne i rrézikon jetën Xhemresë

Letra që shoqja e Defnesë vendosi në xhepin e Gynejit, shkàktoi dràma të mëdha. Pavarësisht përpjékjeve të të tjerëve për të pàjtuar Gynejin me Songylin, asnjëri prej tyre nuk dëgjon. Ato ia lënë fajin njëri tjetrit dhe nuk e ulin hundën për të kërkuar falje. Megjithatë, ana tjetër e këtij pròblemi është edhe fakti që Songyli mendon dhe beson se këtë punë e ka bërë Kaderi në këmbim të parave nga ana e nënës së Gynejit.

Çështja diskutohet mes të gjithëve dhe kështu Gyneji mëson se letrën e ka marrë nga shoqja e Defnesë. Ai nuk di gjë për gríndjen mes Kaderit dhe Songylit dhe në një moment, e nxjérr nga goja rastësisht se nga kush e ka marrë letrën. Kjo e vërtetë e madhe dëgjohet edhe nga Songyli, e cila kupton se sa ka gàbuar me shoqen e saj. Ajo shkon të flasë me Kaderin, i tregon se e ka mësuar të vërtetën dhe pasi i kërkon falje, pajtohen. 

Sakaq, Xhemrenë e dërgojnë në një kurs të posaçëm për personat e vérbër, pasi ajo pranon të shkojë në atë kurs. Dështimi në provimin e matematikës e bën që të marrë këtë vendim. Në përfùndim të kursit ditën e parë, duhej të shkonte ta marrte Ejlyli, por vendndodhjen e Xhemresë e ka mësuar edhe Defneja e cila e ka ndjékur. Defne gjen Xhemrenë të vetme dhe i shkon pranë duke e màshtruàr.

Ajo híqet gjoja se është pendùar që është sjellur keq, ka mësuar se është e birësuar ndaj kërkon falje nga Xhemreja për sjelljen. Madje, e fton që ta shoqërojë për në jetímore, pasi ka marrë një taksi. Rrugës, ato ndàlen në një vend të shkrétë dhe Defneja fillon të flasë ndryshe. Ajo i flet shumë àshpër dhe e lë të vetme në buzë të hùmnerës. Në momentin e fundit péndohet dhe shkon ta shpétojë por nuk arrin dot. Xhemreja bíe poshtë. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*