Lule të Vetmuara/ Defne dhùnohet në jetímore

Martesa e Sadullahut me Zehrën, do sjellë shumë të kéqíja për atë vetë dhe të bijën, Songylin. Sedefi ngàcmon gjatë gjithë kohës Songylin kur Sadullahu nuk është prezent. Një moment, ato fillojnë të rríhen me njëra-tjetrën. Po atë mbrëmje, shkojnë të darkojnë në lokal për ndér të martesës së Zehrës me Sadullahun. Sapo ky i fundit largohet, Zehra e kércénon Songylin se do e kthéjë në jetímore nëse nuk do sillet siç do ajo.

Mes tyre lind një shérr i madh pasi Songyli reàgon ndërsa Zehra mòhon çdo fjalë kur Sadullahu rikthéhet në tavolinë me to. Sakaq, Kemali po nxíton të mérret me çéshtjen e kujdéstarisë së Ejlylit. Ai kërkon të ketë kujdestarinë në emër të tij, pasi e ëma, Mesudeja, nuk mund të kujdeset dot për vajzën por ka nevojë për të tashmë që është vetë e sémurë. Këto dhe planet që ka ndër mend, ia thotë Mesudesë sapo kthéhet në shtëpi.

Madje, atij i kujtohet se Mesude ka dhënë një shénjë përmírësími, duke lëvízur njërin gisht. Ndaj, Kemali ia thýen gishtin që ajo të mos ketë mundësi komunikimi me askénd. Nga ana tjetër, Nerimani ka dénuar Defnenë për sjelljen agrésive që në ditë të parë. Ajo do lihet në një dhomë të érrét, vetëm dhe pa ushqim. Xhemre me Ejlylin i pérgjérohen Hedoshit që t’u japë çelësat e dhomës kur Nerimani largohet.

Ato arrijnë ta bindin dhe e dërgojnë Defnenë në dhomë, pasi Xhemreja i ka premtuar Serkanit se nuk do e lërë të motrën të vuajë. Defne sërish është e ashpér dhe ofénduése me të gjithë. Të nesërmen në mëngjes, ajo fillon të konflíktohet me vajzat e tjera të jetímores teksa pret për rradhë në banjo. Defne provon të largojë njërën vajzë me forcë, por do gjejë armíqësi dhe dhùnë nga ajo.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*