Lule të Vetmuara/ Byshra i kujton fëmijërinë Songylit

Jeta e Mesudesë mbýllet në spítal, teksa Ejlyli ndodhet pranë saj, duke i thënë se e ka falur dhe kërkon të rifillojnë jetën së bashku. Ajo nuk ia doli dot me jetën dhe kështu la përfùndimisht Ejlylin, Metinin dhe Byshren të vetëm. Pas mòrgut, do vijë dita e vàrrímit të Mesudesë. Ejlyli e përbàllon shumë réndë cerémoninë e varrímit, duke mos mùndur të jetë e fortë as për Byshren.

Feride, Topraku dhe shoqet e saj i qëndrojnë afër në këto momente. Shqétésimi më i madh, është se si do jetë e ardhmja për Byshren dhe Metinin pasi janë ende shumë të vegjël. Pas cerémonisë së varrímit, në shtëpinë e Mesudesë mbàhet prítja për njerëzit që vijnë të ngushéllojnë. Aty ndodhet edhe halla e Ejlylit dhe Byshres por edhe motra e Kemalit, halla e Metinit.

Mes tyre fillojnë diskutimet e rénda ku njëri oféndon Meudenë për naívítet e tjetri Kemali. Fëmijët mbéten në mes dhe të gjithë këshillojnë që Metini të shkojë me hallën e tij ndërsa Byshra me të veten. Por Byshra nuk mùnd ta dùrojë dot më që të hídhen fëmijët sa nga njëra anë e sa nga ana tjetër. Ajo shkon pranë Ejlylit duke qàrë me të madhe, dhe Ejlyli zbrét menjëherë pòshtë, krítikon zonjat në fjalë dhe i pérzë ato.

Në atë mes, ajo që préket më së shumti pas Byshres, është Songyli. Ajo kujton kur i vdíq nëna saj dhe të gjithë e hídhnin atë në anë të ndryshme, duke mos e pranuar askùsh dhe kështu përfùndoi në jetímore. Songyli shkon menjëherë tek Sadullahu dhe i tregon atij se si i kujtohet fëmijëria, duke i kërkuar llogari se çfarë fàji ka pasur ajo. Sakaq, Gyneji arrín të gjejë punë në një kantíer ndërtimi por a do mùndet të vazhdojë dot aty?

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*