Lule të Vetmuara/ Banuja i shpëton jetën Kaderit

Kemali merr lajmin e tràgjedisë së vajzave teksa ndodhet brenda në qéli. Ai e lexon rastësisht në një gazetë dhe e ka të vështirë ta besojë. Kemali kërkon me ngùlm nga rojet që ti mundësojnë një takim me drejtorin. Ai thotë se bëhet fjalë për çështje jetë a vdékje. Pas shumë lutjesh ai arrin të ketë një takim me drejtorin. Kemali i hédh gazetën në tryezë dhe i thotë se e di kush është autori i ngjàrjes.

Të gjitha vajzat kanë dalë nga opéracíoni, por Songyli me Meralin mbàhen në një dhomë tjetër, të ndàra nga tre vajat e tjera. Ndër të pesë vajzat, Kaderi nuk i ka shpëtuar ende rrezíkut. Nëna e saj, Banuja làrgohet për një moment por kthéhet në dhomën e së bijës në kohën më të duhur. Gjatë asaj kohe autori i ngjàrjes kishte téntuar ti mérrte frymën Kaderit me jastëk. Banuja i ngùl një Armë të ftohtë dhe i shpëton jetën së bijës.

ShqEtësimin më të madh, e kanë vetë vajzat për njëra-tjetrën. Secila prej tyre sapo hap sytë kërkon të dijë gjendjen shëndetësore të shoqeve të tjera. Xhemreja ndodhet në mes të Kaderit dhe Ejlylit, të cilat ndodhen me nënat e tyre në krye. Për Xhemrenë ka ardhur nëna e Gokhani. Ajo e ka àmànet Xhemrenë nga i biri. Xhemreja hap sytë por ndodhet në një botë errésire. Të gjithë kuptojnë se Xhemreja ka hùmbur shikimin.

Pérléshja që Banuja pati me autorin e ngjàrjes së vajzave, u mor vesh nga të gjithë. Nga Topraku dhe Ferideja djemtë mësojnë se e paskan pasur fàjtorin shumë pranë vetes dhe nuk e kanë ditur. Autori kàpet nga ana e polícisë për tu dërguar në komísaríat. Serkani, Gynei dhe Xhenku mbërrijnë menjëherë në komísaríat por nuk e përmbajnë veten para mlléfit që ndjéjnë. Ato e gòdàsin ndàj përfundojnë vetë në bùrg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*