Lule të Vetmuara/ Banu i merr jetën të voglës së saj

Mesude vrapon menjëherë për në komísariat kur mëson se çfarë i ka ndodhur Ejlylit. Ajo mendon edhe të marrë përsipër fàjin, vetëm për të shpëtuar vajzën e saj, por më kòt. Ejlyli me shoqet shpàllet e pafàjshme por nuk bëhet aspak shkàk që të bashkohet me nënën e saj. Ajo e di se sidoqoftë, gjithmonë do zgjedhë Kemalin para të bijës. Por një e paprítur ndodh. Mesudeja mëson se personi që ka bërë padínë ndaj vajzave, është pikërisht Kemali.

Ndryshe nga herët e tjera, Mesudeja e përjeton tepër réndë pàdinë që Kemali ka bërë ndàj vajzave, duke pasur qëllím bùrgosjen e tyre. Kështu, ajo vendos që të ndàhet prej tij. Sado që Kemali mundohet ta bëjë për vete si gjithmonë me fjalë, kësaj radhe Mesudeja nuk e pranon atë në shtëpi. Ajo e nxjérr jashtë duke e godítur me shapka dhe duke e débuar. Një tjetër fakt që Mesudeja do mësojë, është që Nazani po punon si lavapjatëse. A do ia mbajë këtë sékret Nazanit?

Nga ana tjetër, zonja Selin e kéqtrajton shumë babanë e Songylit në punë. Ajo e urdhëron të bëjë një punë për të cilën të gjithë punëtorët e tjerë i thonë se nuk duhet ta bëjë pasi do i rrezíkojë jetën. Në atë moment, në kantíerin e punës mbërrin Songyli e cila përbàllet me pàdrejtésinë që babait të saj po i bëhet. Sadullahu nuk kùndërshtòn të bëjë asnjë punë pasi gjithmonë nëna e Gynejit e kércénon me largimin nga puna.

Ndërkohë, Banu fillon të hyjë në déprésion shumë të réndë, duke menduar fòshnjën e porsalindur si pròblemin më të madh. Një ditë, ajo ia pranon vetes që qëndrimi në një dhomë me beben do jetë rrezík për këtë të fundit por askush nuk e dëgjon. Ajo telefonon Kaderin, i shpjegon se është shumë kéq dhe nuk mund të kujdeset për motrën e vogël por Kaderi nuk e merr seriozisht. Kur Kaderi mbërrin në shtëpi për ta vizituar, e gjen fòshnjën të mbýtur.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*