Lule të Vetmuara/ Banu bràktis foshnjën e porsalindur

Dalja e Kemalit nga bùrgu do tròndisë të gjithë personat që do e dëgjojnë. Përveç Mesudes, të gjithë personat shqétësohen dhe ndjéjnë rrézikun tek u afrohet. Më shumë nga të gjithë është e fríkësuar Ejlyli. Ajo është e bindur se Kemali sërish do i víhet nga pas. Rrjédhimisht, edhe planet e Kemalit fillimisht kanë të bëjnë me Ejlylin.

Sakaq, Kaderi arrin të bëjë me zòr nënën e saj që të mbàjë foshnjën e porsalindur. Ajo sëbashku me Gynein i premtojnë Banusë se do marrin përsipër shpenzimet e jetës së tyre dhe se do punojnë vetëm për ti mbàjtur ato, mjafton që motra e vogël e tyre të mos përfùndojë në jétimore. Për momentin Banuja híqet sikur është penduar dhe për hatër të Kaderit do e mbajë foshnjën, por brenda saj e vërteta qéndron ndryshe.

Banuja largohet nga spItali pa lajmëruar askend dhe për më tepër, me një plan djAllëzor gjatë rrugës. Ajo kthEhet në shtëpinë ku jeton Mesude vetëm pasi brAktis të bijën në derën e shtëpisë se Gynejit. Ky i fundit dhe Kaderi shkojnë në spItal për të vizituar motrën e tyre dhe pësOjnë një shok shumë të madh kur nuk e gjejnë.

Mrekullisht, Xhemresë iu kthýen shikimi gjersa ishte ne makinë me zonjën Feride dhe mësues Toprakun. Pròblemi i saj ka qenë psíkologjík  dhe doktorët e prísnin që së shpejti shikimi i saj do rikthéhet. Më e lumtur se kurrë ajo kthéhet në jetímore ku të gjitha vajzat janë mbledhur për të festuar zgjimin e Meralit nga kòma dhe rikthímin e saj në jétimore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*