Lule të Vetmuara/Aliu kthehet në një person të pasur

Aliu i tregon Fadikut se çfarë ndòdhi me Kadirin, por në një vérsion të shtrémbëruar, larg nga e vërtéta. Fadiku as që e dýshon fjalën e Aliut, madje, e mbròn atë para epròrit të tyre në punë, duke e jùstifikuar se ai nuk kishte më gjë në dorë. Por, asgjë nuk e shpéton Aliun nga kòntrolli i imtësishëm që atij do i bëhet, për të parë nëse ka gísht apo jo në atë mes. I ndjérë i òfénduar, Aliu dòrëzon àrmén dhe mjétin idéntifikues si pòlic, dhe jep dorëhéqjen. Pavàrësisht përgjérimeve të Fadikut, ai nuk hédh hap mbrapa.

Një ditë më pas, në shtëpinë e tij vijnë personat e Kadirit, të cilët pyesin ràstësisht Feridenë për shtëpinë e Alisë. Para Aliut, ato dòrëzojnë një vàlixhe të tërë, të mbùshur me para. Aliu i trégon se ka dhënë dorëhéqjen dhe është i gatshëm për bashkëpunime të tjera, me të tjera shuma të mëdha parash si shpérblim. Pa punuar aspàk, Ali tashmë hyn në rrethin e personave të pasur. Bashkëpunimin me màfían që ai do vazhdojë të bëjë, e dëgjon edhe Ferideja, por nuk dëshiron që t’u bésojë veshëve ndaj nuk e mérr për bazë.

 

Sakaq, në shtëpinë e Songylit dhe Gynejit, ky i fùndit shpréh gjithë acàrimin që Merali i shkàkton, teksa ajo studion për shkollën e saj. Duke qenë në një degë arti, Meralit i duhet të këndojë nëpër shtëpi për të rrégulluar kòrdat zanore dhe për të nxjerrë notat e kërkuara, por, duke bërë kështu, nuk i lejon të tjerët që të studiojnë. Pas pak, në shtëpi vjen Songyli, e cila sërish ka aplikuar për punë, edhe pse Gyneji është shumë kùndër kësaj. Për ta qétësuar, Songyli i jep fjalën që në momentin që nuk do e ndjéjë veten mirë, do héqë dorë nga puna.

Nga ana tjetër, e dashura e gjithë vajzave të jétímores, Hedoshi, është làrguar nga puna. Ajo është sémurë nga puna e réndë fizike dhe trupi saj nuk e përbàllon më. Plàkja e ka lodhur ende më tepër, ndaj tashmë i duhet të qëndrojë në shtrat për një kohë të caktuar, si régjim. Pranë Hedoshit shkon Ferideja, e cila ndíhet kéq që ajo ka mbétur e vétme, por i thekson se tashmë nuk ka më moshë dhe as fùqi që të punojë, ndaj nuk duhet ta mendojë aspak si opsion, edhe pasi koha e régjimit të shtratit të kalojë dhe ajo të ndíhet më mirë.