Lòt në Detin Zi/ Jiitin e gjen dhe strehon Fikreti

Pas zhdùkjes së Vedatit nga shtëpia, Nazar dëshiron të kalojë kohë në familjen e saj. Ajo ka témpératurë dhe kështu e zë gjumi. Në atë kohë, Tyrkan përgatit ilàç për t’i ulur temperàturën duke e lyrë në shpinë. Sapo i ngre bluzën, Tyrkan sheh shénjat dhe fillon të qàjë duke mos u dhënë shpjegim. Menjëherë Nazar zgjohet nga gjumi. Tyrkan dëshiron të telefonojë Xhemilin për t’i thënë gjithçka e të marrë hàk nga Vedati, por Nazar nuk e lejon. Ajo i thotë se më e mira për të gjithë familjen, është të durojnë edhe pak.

Nga ana tjetër, Nefes ka shumë màkthe gjatë gjumit. Ajo ngrihet duke kërkuar me insistim Jiitin. Ndaj, Tahiri telefonon menjëherë Mustafanë, për t’i dhënë lajmin e mirë se Nefesi është zgjuar, si dhe për të kërkuar që t’i sjellin Jiitin në spìtal. Mustafa i gjendur ngusht por ka zgjidhje, nuk ka nga t’ia mbàthë pa i treguar. Tahir ténsiònòhet dhe strésohet për hùmbjen e djalit si dhe për Nefesin e cila në kushtet që është nuk duhet ta mësojë këtë gjë.

Sakaq, Vedat ka thërritur në shtëpi avokaten. Ato duan të diskutojnë mbi të rejat e fundit, se çfarë kanë e çfarë nuk kanë nëpër duar. Ajo i tregon se duke qenë se Vedat ka tërhequr pàdinë e tij ndaj Nefesit për fàlsifikim pròkure të Jiitit, ajo automatikisht ka marrë kujdestarinë e të birit. Tashmë, Vedat rikthehet për të bërë çmosin që të marrë kujdestarinë e humbur.

Jiitin vazhdojnë të ta kërkojnë, por pa asnjë rezultat për familjarët e tij. Atë do e gjejë e do e strehojë Fikreti. Ai sjell mjekun për ta vizituar në shtëpi, që Jiit të mos shfaqet gjëkundi. Lajmin e gjetjes së Jiitit, Fikreti e ka ndarë me Vedatin. Ky i fundit bëhet gadi për të shkuar të marrë djalin e tij. Ndërkohë pòlicët dhe e gjithë familja Kaleli vazhdojnë kërkimet por më kot.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*