Lot në Detin e Zi/ Vedatit i del nga parashikimi Nazari

Nazar i përgjërohet së motrës që të lùftojë më shumë për shëndetin e saj. Ajo duhet të çohet në këmbë dhe së bashku me Nazarin të marrin hàk ndaj Vedatit. Ajo i lutet që nëse nuk mendon më për vete, ta bëjë për të motrën, Nazarin. Këtë të fundit do e telefonojë Vedati prë t’i thënë të kthehet në shtëpi. Pasi ndez muzikën e tij tipike kur fillon të dhùnojë fizikisht Nazarin, Vedatin e çudit gatishmëria saj. Ajo nuk frikësohet e as nuk qàn më si përpara. Përkundrazi, i thotë se është e gatshme, tërheq flokët mënjanë dhe pret ta gòdasë.

Ajo do i përplàsë për fytyrë shumë të vërteta, por duke ia thënë me qetësinë më të madhe të mundshme. Nazar i thotë se nuk është ajo për të cilën duhet të ndjejnë keqardhje, por ai vetë. Sepse atë nuk e do askush, sepse ai ka hùmbùr djalin e tij, Nefesin e ka gjùajtur me dorën e vet dhe nuk ka askënd pranë, sepse nuk lejon askënd pranë. Pas gjithë dhìmbjes nga ndàrja me Muratin dhe jetesa me Vedatin, Nazari nuk e di mrekullinë e re që ka ndodhur. Merxhan ka lëvizur këmbën.Sinan Tuzcu and Öykü Gürman in Sen Anlat Karadeniz (2018)

Berrak do mbërrijë në derën e Vedatit. Me lòt në sy ajo i kujton gjithë pòshtërsitë që ai i ka bërë asaj vetë dhe gjithë njerëzve përreth, ndërsa Vedat gjen mundësinë të ironizojë situatën e t’i kujtojë nënën, për të cilën ai e ka tòrtùruar aq shumë. Ajo gjithashtu e akùzon për hùmbjen e Jiitit duke i thënë se është mëse e bindur se e ka gràbitur ai djalin. Vedat çmendet dhe menjëherë del nga shtëpia. Ai niset direkt e për në shtëpinë e familjes Kaleli.

Me të mbërritur atje, ai fillon t’u kërkojë llogari të gjithëve për djalin e tij. Përballë Vedatit do dalë Asija me gjithë mlléfin dhe dhìmbjen që ka si shkàktar po Vedatin. Ajo i thotë se nuk mund ta quajë ‘im bir’ Jiitin pasi vetë djali tij asnjëherë nuk e ka thërritur ‘baba’. Asija i kujton Vedatit se nëse realisht do ishte i shqetësuar për gjendjen e të birit, do ishte duke e kërkuar Jiitin e jo duke kërkuar llogari në shtëpinë e armìqve të tij të përbetuar.Mehmet Ali Nuroglu in Sen Anlat Karadeniz (2018)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*