Lot në Detin e Zi/ Vedatit i del e vërteta në shesh

Vdékja e Vedatit për familjen Kaleli u mendua si largesa përfundimtare e të gjithë shkàqeve të lumturisë së tyre. Me shpëtimin nga ai, të gjithë, të përfshirë edhe Fikretin menduan se me kaq do marrin fùnd pròblemet e tyre. Por réfuzimi që Mustafai dhe Tahiri i bënë Genxhos u hapi atyre një shtég të ri kùrthésh. Ai është i vendosur që të bëjë të gjitha anijet që bëjnë tregtinë e rërës dhe nuk pranon një ‘JO’ si përgjigje.

Në shtëpi, Asija dhe Jiti tròkasin në derën e dhomës së Tahirit dhe Nefesit, dhe kur nuk marrin asnjë përgjigje, hynë brenda dhe shikojnë që është bosh. Asija shqétësohet shumë duke menduar se çfarë u ka ndodhur që janë larguar aq herët nga shtëpia pa lajmëruar askënd. Ajo ndàn shqétësimin e saj me Mustafanë por, edhe ai nuk është aspàk në dijeni se çfarë po ndodh.

Nesfesi dhe Tahiri ndodhen në një spItal privat duke mos i besuar kontrolleve shtetërore nga fríka se mund të jetë e vërtetë ajo çka Vedati u ka lënë dëshmi me video. Duke ditur se nga ai mund të vijë çdo lloj lígësíe, Nefesi fillon ta besojë se mund të jetë e vërtetë. Të dy sëbashku, teksa bëjnë ekon dhe analízat marrin lajmin e bukur se Nefesi gëzon shëndet të plotë dhe shtatzënia e saj nuk i rrezIkon aspak jetën. Ato shtréngojnë fort duart njëri-tjetrit dhe héqín nga mendja edhe këtë strés që u ishte krijuar.

Rrezíqet që i kànosen familjes Kaleli nga kundërshtimi që i kanë bërë Genxhos, do fillojnë me màshtrimin e Muratit.  Ai është më nàivi nga të gjithë vëllezërit dhe Genxho e ka më të lehtë që tu marrë kalanë nga brënda ndërmjet tij. Gjoja për ta falënderuar që i shpëtoi jetën, Genxho thërret Muratin në zyrën e tij dhe  i bën lëvdata të pafundme që ai të ndjehet i vlerësuar dhe e mban aq pranë vetes sa Murati kurrë të mos dýshojë në ligësinë e tij.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*