Lòt në Detin e Zi/ Vedat i bën ofertë Nefesit

Vedat shkon në zyrën e Xhemilit për t’i dhënë gjoja lajmin e lumtur të përmirësimit të shëndetit të Merxhanit. Ai i thotë se e ka Merxhanin në vend të motrës dhe për këtë i gëzohet shumë shëndetit të saj, pasi nga të gjithë njerëzit, ajo ka vùajtùr më së shumti lìgësinë e Tahirit, sipas Vedatit. Ai largohet që aty dhe Xhemili mbushet edhe më tepër me mlléf ndaj Tahirit, duke e parë si shkàktar të fàtkéqésive të familjes së tij. Më pas ai telefonon Tyrkanin, bashkëshorten e tij për t’i tregur për të bijën e tyre, e cila tashmë largohet nga shtëpia Vedatit.

Sërish Vedati ka një tjetër takim. Tashmë me Fikretin. Ai do i tregojë se ka bërë të gjitha planet për të ikur mbrëmjen e të nesërmes dhe se këtë rradhë nuk do dështòjë. Ai është i bindur se pas tij do vijë Nefesi dhe kështu do largohen të gjithë si një familje, për të mos u kthyer kurrë më në Trabzon. Fikret sërish e këshillon të mos nxitohet por Vedat largohet duke i thënë se nuk mund të jetë aq i durueshëm sa ai dhe mbi të gjitha, e falënderon shumë për gjithçka.Ulas Tuna Astepe in Sen Anlat Karadeniz (2018)

Nefes dhe Tahir largohen pak nga shtëpia për në një shtëpi tjetër, për pak qetësi nga e gjithë çfarë po ndodh. Ajo i kërkon Tahirit t’i sjellë nga shtëpia një bluzë të djalit, që së paku të ndjejë erën e tij. Me këtë që Nefesi do i thotë, Tahiri do ndihet edhe më i pafùqìshëm për gjendjen. Ai largohet duke lënë Nefesin vetëm, e cila sapo ai ikën, fillon të qàjë me dénesë.

Nga ana tjetër, për Jiitin po kujdeset shumë Nazari. Ajo me të vërtetë e bën këtë punë me shpirt, dhe sinqeritetin e saj e kanë kuptuar të gjithë tashmë. Ajo telefonon Nefesin që të flasë me Jiitin. Pas telefonatës, në derën e Nefesit do trokasë Vedat. Ai i lë të dijë se një natë më vonë, do marrë Jiitin dhe do ikë. Nefes e qetë i thotë se nuk mundet ta bëjë por Vedat i kujton se ai ka arritur të marrë nga konaku familjes Kaleli edhe Asijen me barrë, ndaj edhe këtë mund ta bëjë.

Ulas Tuna Astepe in Sen Anlat Karadeniz (2018)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*