Lòt në Detin e Zi/ Tahiri kríjon plàn për Mustafanë dhe Asijen

Meleku dhe Hazani dískutojnë gjatë mbi situatën e fundit méndore dhe fizike të nënës së tyre. Duke jetuar me të dhe duke e pasur më afër, Meleku shpjegon se si qëndron çështja me Nilyferin dhe vendos që vetëm për hir të saj, të rikthéhet në shtëpinë e mëparshme, së bashku me Genxhon. Për Hazanin është shumë e dhémbshme që t’a dërgojë motrën e vogël me duart e saj, pranë stròfkës së ùjkut, njérkut të tyre.

Me të hyrë brenda, Meleku kërkon të takohet me nënën e saj. Mes lòtësh, ajo i kërkon fàlje Nilyferit dhe i pérgjërohet që t’i qëndrojë pranë, si dikur, si nëna e saj, dhe jo si një trup i pàshpirt që endet nëpër muret e shtëpisë. Meleku shprehet se ka shumë névojë për të, si asnjëherë tjetër. Meleku làrgohet për në dhomën e saj dhe Nilyferi fillon të méndojë gjéndjen e saj të rénduar, që filloi ménjëherë pas ílaçeve që nisi të marrë.

Ndaj, ajo, pa i treguar askujt dhe pa rënë në sy, ndàlon marrjen e ilaçeve. Pas pak minutash, shkon pranë bijës së saj të vogël dhe përqafohen shumë gjatë. Ato të dyja bíen të flenë së bashku dhe Genxho nuk e pëlqen aspak këtë veprim teksa e shikon ndërmjet kamerave. Ai gjithashtu, urdhéron djalin e tij Tarikun që të bëhet gadi për ditën e nesërme, pasi do kërkojnë zýrtarisht dorën e Merxhanit tek prindërit e saj.

Nga ana tjetër, në konakun Kaleli, kanë filluar mísionet se si mund të bashkojnë Asijen me Mustafanë. Kështu, Tahiri i tregon Nefesit dhe Jiitit se atë mbrëmje zhvillohet një eveniment ku janë të thirrur Kalelitë si biznesmenë. Gjithçka çfarë u duhet të bëjnë, është që të bindin Asijen që të pranojë të shkojë. Fatihu ndërkohë do bindë Mustafanë dhe kështu ato do mund të takohen dhe të pàjtohen. A do fùnksionojë plàni i Tahirit?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*