Lot në Detin e Zi/ Mustafai shpéton shëndoshë e mirë

Nënë Sanija ndodhet e vétme në shtëpi, vetém me fëmijët. Ato e shikojnë gjyshen e tyre teksa lòton por ende nuk dinë asgjë se çfarë ka ndodhur. Pranë Sanijes, i alàrmuàr mbërrin xhaxha Osmani, i cili nuk dëshiron ta besojë se çfarë ka ndodhur. Të gjithë që ndodhen në shtëpi, nënë Sanija, xhaxha Osmani, Jiiti dhe Ballëmi, ngrénë duart për t’iu lutur Zotit që çdo gjë të pérfùndojë sa më herët dhe sa më me pak démtime e hùmbje.

Ndërkohë, Asija është pranë Tahirit dhe Nefesit, duke pritur lajmet nga Aliu dhe nga siguria detare e Trabzonit. Ato sjellin dy trupa, të jetëve të hùmbùra, të mbùluar kokë e këmbë. Me shumë fríkë dhe dhímbje, Tahiri zbùlon fytyrat. Nga njëra anë gëzohet se nuk është Mustafai asnjëri prej tyre, nga ana tjetër i dhémb në shpirt hùmbja e dy prej punëtorëve të anijes së tyre. Shqétësimi për Mustafanë vazhdon ende pasi nuk është gjétur askùnd. Nga ana tjetër, në shtëpinë e fàjtorit të vetëm të kësaj tràgjedíe, ngjàrjet janë gjithmonë të tríshta.

Genxho nuk është vetém démi dhe rréziku i punëtorëve dhe të huajve, por edhe i vetë familjes së tij. Ai nuk lejon askénd që të veprojë siç dëshiron. Për ditëlindjen e Melekut, ai vendos se çfarë do veshë Nilyferi dhe çfarë do veshë Meleku vetë. Pavarësisht réfuziméve, ato nuk kanë zgjédhje tjetër vetëm se t’i bíndin Genxhos, të cilin aq shumë e urréjnë. Nuk kalon shumë kohë dhe mbérrin lajmi për gjetjen dhe shpétimin e Mustafasë dhe kapiten Reisit.

Me lòt në sy ai përqafohet me familjen e tij, dhe qàn jetët e hùmbùra të djemve të rinj. Ato të gjithë së bashku shkojnë në shtëpi ku të gjithë po i présin me zemër në dorë. Askush nuk shqétësohet për fùndosjén e anijes, sa mérziten për dy djemtë e rinj. Tahiri merr pérsipër që të shkojë vetë e t’u thotë personalisht familjeve pérkatése për ato që kanë vdékur. Sipas tij, kjo është gjëja më e véshtirë që ka bérë ndonjéherë. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*