Lot në Detin e Zi/ Mustafa përléshet me Asllanin

Situata në shtëpinë e familjes Kaleli ka filluar të dalë jashtë kontrolli. Fillimisht, është Nefesi ajo që fríkësohet shumë nga çfarë mund të ndodhë nëse Asija seriozisht do pròpòzòjë dikë. Pranë tyre vjen edhe baba Osmanit të cilit gjithashtu i tregojnë se çfarë ka ndodhur. Edhe ai është në të njëjtën mendje me Nefesin por sado që mundohet të bindë edhe të bijën, ai nuk arrin.

Asija u kujton të gjithëve se në çdo pròblem të çdo personi, kanë rendur së bashku për ta zgjidhur. Ndaj, nëse dikush do e bràktisë tashmë që i erdhi ràdha problemeve të saj, atëherë duhet të dijë se nuk do i flasë më kurrë, kushdo qoftë. Sakaq, pranë Fikretit ndodhet si shpeshherë, Ferhati. Ai është në një gjendje të rénduar shpirtérore dhe për këtë ka nevojë të flasë me një person të afërt si Fikreti.

Ndjénjat e tij janë të pérziéra, nga njëra anë intéresi që ka filluar të ndjéjë për Hazanin e nga ana tjetër énde mlléfi i madh për të ditur nëse Zejnebi e ka tràdhtuàr me të vërtetë me Tarikun apo jo. Ferhati mendon se zgjidhja më e mirë është që të largohet tërésisht nga aty. Por edhe Hazani është e àcàruar nga sjellja tij. Ajo do qetésohet vetëm pranë përqàfimit të gjyshe Hanifesë.  Ndërkohë, Mustafai është larguar me të shpejtë kur ka mësuar se Asija po mendon Asllanin si pròpòzim.

Tahiri ka urdhëruar Fatihun që t’i qëndrojë nga pas, por më kòt. Ai i ikën nga sytë e duart dhe Mustafa arrin të gjejë Asllanin. Pérléshjet mes tyre degradojnë aq shumë saqë të dy përfundojnë në komísaríat. Ali nuk i lë të largohen me pak. Mërzítjet vazhdojnë edhe në shtëpinë e Genxhos. Dashuria e pamundur e Tarikut dhe Hazanit, e ka bër atë shumë të pavullnetshëm mbi veprimet që bën. Ai kalon orë të tëra i vetëm në shtrat, duke menduar Hazanin, ndërkohë që babai tij prét që ai të jetë gati për të shkuar të kërkojë dorën e Merxhanit.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*