Lot në Detin e Zi/ Murati vrét një person pa e ditur

Murati bíe réndë në kùrthin e Genxhos. Ky i fundit e fton që të bëjnë gjùajtje me àrmë, qítje, gjòja për të parë shénjéstrén e tij. Pas disa hérësh, ai del mése i kénaqur nga rézultati Muratit dhe e lé me kaq. Murati nuk e di se pas tabelës së qítjes, është lídhur me dhùnë një djalë i ri, i cili vdés në vend si pàsojë e gjuàjtjes perfekte të Muratit, sipas vendit ku i tha Genxho. Genxho e fton të largohen, duke àrdhéruar me kokë truprojën e tij që të marrë àrmën me të cilën ka gjuàjtur Murati, duke ruajtur shénjat e gishtave të tij.

Sakaq, Tahiri mbërrin para Nefesit në shkollën e Jiitit për të marrë djalin, dhe shikon që mësuesja e të birit është pikërisht Hazani. Kjo e fundit pyet nëse ka ndonjë problem për këtë fakt por Tahiri thotë se çdo gjë është në rregull. Pranë tyre bashkohet edhe Nefesi, e cila çudítet po aq sa Tahiri për prezencën e Hazanit, por nuk u mbétet të thonë asgjë kur shikojnë që djali tyre është shumë i lumtur me atë mësuese. Nefesi fillon sërish nga skénat e xhélozisë dhe nuk arrín ta përmbajë veten.

Gjatë gjithë rrugës për në shtëpi, Jiiti pyet baba Tahirin se si i duket mësuese Hazani. Nga prezenca e Nefesit, Tahiri nuk mundet as të flasë pasi çdo fjalë e tij i merret për kéq. Ashtu vazhdojnë gjatë gjithë rrugës si dhe kur mbërrijnë në shtëpi. Por, Tahiri shkon pranë Nefesit dhe i thotë se Hazani mund të jetë edhe më e bukura në botë, por ai ka parë dhe ka dashuruar Nefesin. Ndàj, nuk i intereson askush tjetër se si është. Tahiri flet këtë çështje edhe me Asijen e cila i thotë të mundohet ta kuptojë Nefesin pasi është shtàtzënë.

Ndërkohë, gjithmonë e më shumë jepen detaje mbi mànjàkërinë e Genxhos dhe màrrëdhànien e tmàrrshme që ai ka me bashkëshorten e tij Nilyferin dhe thjeshtrën e tij Melekun. Ai vendos nga çfarë do veshin deri në çfarë do hànë. Genxho telefonon Xhemilin dhe i lë të dijë se do i kthejë vizitën. Ai së bashku me familjen e tij do shkojnë për kafe në familjen e Xhemilit. Ky i fundit bie menjëherë dakord.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*