Lòt në Detin e Zi/Murati dhe Mustafai bíen në kùrthin e Genxhos

Nefesi pret gjithmonë ardhjen e Tahirit në shtëpi pasi nuk mund të flejë pa vërtetuar që është kthyer shëndoshë e mirë. Ajo fillon t’i mjékojë plàgën e shkàktuar nga gjuàjtja me àrmë nga nënë Hanifeja, dhe në pasíguri e pyet mbi një çështje që shpesh është shumë delikate tek femrat. Nefesi dëshiron të dijë nëse ai do e dojë sërish njësoj edhe nëse kilogramët e shtatzanisë shtohen pa pushim. Tahiri e kthen situatën për të qeshur, por mendja tij është ende tek videoja e Vedatit.

Nga ana tjetër, ndodhet ende plàga e pashéruar e Merxhanit. Ajo është e ulur në dhomën e saj, si shpesh herë, e vétme. Në dorë mban telefonin personal dhe teksa shfleton fotografitë e Tahirit, lòtët e saj rrjédhin pa ndàlim. Merxhani nuk ka gjetur akoma rrugën e duhur për të hàrruar dashurinë e madhe që ndjen për Tahirin, prej vitesh me rradhë. Të nesërmen, duke ecur në rrugë, ajo shikon një person të vàrfër që mbledh gjëra të fàlura, dhe ndër to janë edhe punimet me dorë të Merxhanit për fëmijë, të cilat ia dhùroi Nefesit. Ajo kupton që ato rroba janë hédhur si të padéshiruara dhe kjo i shkakton mérzi të madhe.

Ndërkohë, Nefesi dhe Tahiri kanë dalë nga shtëpia, me këshillën e Asijes që të ecin sa më shumë në natyrë dhe të shijojnë së bashku këtë periudhë. Sakaq, një e paprítur do ndodhë mes Muratit dhe Mustafasë, pa e ditur asnjëri që kanë rénë pré e kùrthit të Genxhos. Mustafa mbërrin në zyrë dhe gjen Muratin ende në gjumë. E gjithë zyra është sjellë pérmbys duke lënë kështu shénjat e një vjédhjeje. I acàruar së tepérmi, Mustafa hùmbet torùan dhe fajéson Muratin duke e quajtur të paàftë dhe madje duke i përmendur Nazarin. Ai shprehet se Nazari e ka lénë pasi e ka njohur sa i paàftë është Murati.

Pas gjithë dhùnës fízike dhe psíkologjike, Murati véndos të  làrgohet nga shtëpia, sado që Asija dhe nënë Sanija i pérgjërohen të mos e bëjë. Démi i shkàktuar në zyrë nuk është shumë i madh, por plàni pas tij është. Pas réfuzimit të Tahirit dhe Mustafasë për të mos i shitur anijen Genxhos, ky i fundit ka dërguar persona për t’i djégur zyrën por prézenca e Muratit në zyrë i ka bërë të héqin dorë nga plàni dhe të lënë vetëm shénja vjédhjeje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*