Lot në Detin e Zi/ Merxhani surprízon Tarikun

Në familjen Kaleli, dashuria mbízotëron gjithmonë mes çifteve, pavarësisht péngésave të shumta që ato përjétojnë dhe me të cilat përbàllen. Duke pasur një të shkuar shumë të errët dhe të dhémbshme, Nefesi është gjithmonë e mbushur me fríkën se një ditë mund të zgjohet nga ëndrra që jeton me Tahirin. Për këtë, ajo e pyet me síklet nëse mund të vijë ndonjëherë dita që ai të mërzítet nga ajo.

Tahiri i síguron që fríka saj është e pabazë dhe të dy flenë të qetë. Ndërkohë, Asija dhe Mustafa sapo janë ribashkuar dhe ndíhen si në fillimet e tyre të martesës. Ato kanë nevojë të kalojnë kohë së bashku, edhe prívatisht. Por, shpesh, janë të pénguar nga nënë Sanija. Kështu, Mustafai detyrohet të marrë masa të tjera paraprake, për të pasur kohën e tij të çmuar me Asijen. Për këtë, ai i hédh nënë Sanijes disa hapa valíumi, për tu siguruar se nuk do e shqétësojë.

Një dashuri e re duket se do lindë edhe mes Ferhatit dhe Hazani. Kali i kësaj të fundit u bë një pretekst shumë i mirë për afrimin e tyre, duke u dhënë shkàs të takohen shumë më shpesh dhe të kalojnë më tepër kohë pranë njëri-tjetrit. Duke e ditur se dashurinë për kalin e saj e ka, Ferhati kërkon që t’ia mësojë edhe aspektet e tjera sa të rëndësishme janë, si ushqyerja dhe përkujdesja.

Ndërsa fejesa e impònuar e dyanshme mes Merxhanit dhe Tarikut, mund të marrë një rrjédhë tërësisht ndryshe. Edhe pse Tariku ishte i detyruar të pranonte fejesën me një të panjohur dhe Merxhani e pranoi vetëm për të harruar dashurinë e pamundur për Tahirin, gjërat duken ndryshe pasi ato fillojnë të takohen më shpesh. Veçanërisht Tariku, kupton se ishte gàbuar me idenë e ‘vajzës së urtë të fshatit’. Merxhani i tregon atij se si gjuàn me àrmë një vajzë Karadenizi.  

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*