Lot në Detin e Zi/ Meleku arràtiset nga shtëpi

Mustafa përgatit Alinë para se ai të hyjë brenda në sallën e dasmës, ku dhe do firmosë për të qenë bashkëshorti i Esmasë. Ai i thékson se nuk duhet të bëjë çdo gjë që i thotë gruaja, përndryshe do bëhet ròb i saj gjithmonë. Pas të qeshurave, hynë brenda për të vazhduar cérémoniné. Gjatë kësaj kohe, Fikreti ngàcmon Ferhatin në lídhje me Hazanin, pasi e shikon interesimin e tij ndàj saj. Më pas, të gjithë hynë në dhomën ku Esma është bërë gati nuse, dhe Aliu mahnitet nga bukuria e gruas së tij të ardhshme. Ai emocíonohet jashtë mase dhe e hùmbet fare kontrollin derisa nënshkruajnë se e pranojnë njëri-tjetrin për burrë e grua.

Dasma hapet dhe të gjithë fillojnë të kércéjnë e këndojnë. Cérémonia tyre ndërprítet nga Merxhani dhe Tariku, dy të paftuar që hynë në dasmë paprítmas. Tariku hípën në skénë dhe merr mikrofonin në dorë, duke uruar çiftin dhe duke përcjéllur urimet e babait të tij, Genxhos. Të gjithë çudíten pa masë nga ardhja tyre, veçanërisht nga Merxhani, të cilën e prezanton si bashkëshortja e ardhshme. Aliu dhe Tahiri téntojnë të reàgojnë për ta nxjérrur jashtë por Nefesi i ndàlon. Megjithatë, Tariku vazhdon me traditën e dasmave dhe i vendos paratë në shiritin e kostumit të Aliut dhe fustanit të Esmasë.

Pasi dalin nga dasma, Merxhani i kërkon Tarikut të nisë makinën e tij dhe ai shikon një tjetër Merxhan, krejtësisht ndryshe nga Merxhani që Genxho i ka prezantuar. Sakaq, në shtëpinë e Genxhos, ai qëndron në dhomën e tij duke vézhguar në kamera. Nilyferi nuk lëviz nga shtrati nga ilàçet që asaj i japin me detyrim, ndërsa Meleku është në dhomën e saj, duke folur me djalin që së fundmi ka njohur në rrjete sociale. Atë e vëren Genxho, e kupton se çfarë po ndodh dhe niset për t’i bërtítur. Meleku nuk e hap derën por ai vazhdon të tròkasë me fòrcë. Nilyferi kërkon të mbrojë të bijën por nuk ka fòrcë as të ecë dhe rrëzòhet.

Meleku nuk mendon zgjidhje tjetër veçse të arràtiset nga shtëpia. Ajo largohet fshéhurazi dhe nga pas i vihet Genxho. Në shtëpinë e tyre mbërrin me të shpejtë Hazani me Ferhatin por nuk gjejnë askënd, veçse Nilyferin të démtuar. Genxho i është vënë nga pas Melekut por ajo vazhdon të vrapojë për t’iu larguar. Në ndjekje të saj vihet edhe Ferhati. Ndërsa në dasëm, xhaxha Osmani përcjéll mbesën e tij siç traditat e kërkojnë dhe pas largimit të saj ai préket shumë. Kthimi i vetëm në shtëpi është shumë i réndë për të pasi ishte mësuar të jetonte me Esmanë.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*