Lot në Detin e Zi/ Meleku dërgon Genxhon në bùrg

Murati shikon fýtyrën e vërtetë të Genxhos dhe vendos që të largohet nga ai. Madje ai i thotë se duhet të dërgojnë faturën në emrin e Muratit për të gjithë shpenzimit e qëndrimit në hotel pasi Kalelitë nuk i qéndrojnë askujt në bòrxh. Në momentin që largohet atë e prét Fikreti. Ndonëse nuk dëshiron të làrgohet me të, Fikreti e bindë që ta híp në makinë. Menjëherë pas largimit të Muratit, Genxho telefonon një nga personat e shumtë që punon për të që të vërë në zbàtim planin kùndër Muratit.

Ditën kur Genxho ka afruar Muratin dhe gjòja kanë dàlur për gjuàjtje, pas tabelës së qítjes ka qenë i lídhur një dalë i pafàjshëm i cili hùmbi jetën nga plùmbat e gjuajtur nga Murati. Ky i fundit nuk ishte Aspak në dijeni dhe qélloi duke e menduar si gjuàjtje të thjeshtë. Genxho tashmë kërkon që të bëhet një pàdi në emrin e Muratit për vdékjen e atij fëmije. Për fatin e mirë të Muratit, Arma që Genxho ka ruajtur për të déshmuar shEnjat e gishtave të Muratit, është gjetur dhe marrë nga ana e Fikretit. A do arrijë të funksionojë plani i Genxhos. 

Nefesi ka një bisedë shumë të rëndësishme të lënë përgjýsmë me Melekun. Ndàj ato të dyja do takohen fshéhurazi. Për ta bërë të ndihet më rehat, Nefesi i tregon se çfarë ka héqur nga i ati dhe se si Vedati e kércénonte me të vëllanë derisa ajo mbeti tërësisht e vetme. Meleku e dëgjon dhe ndihet më e sigurt duke menduar që edhe të tjerë kanë qenë në situatën ku ajo ndodhet për fàj të Genxhos, dhe ia kanë arritur t’ia dalin. Ato të dyja përqafohen shumë gjatë dhe Meleku i pranon të gjitha mízorítë që po kalon nga njérku i saj. Genxho gjithmonë e ka kércénuar Melekun me nënën e saj, Nilyferin.

Nefesi telefonon Tahirin dhe i lë të dijë se të gjitha çfarë kanë dyshùar, paskan qenë të vërteta. Ndàj ato të dyja nisen së bashku për në komísaríat tek Aliu për të dénoncùar dhùnën e Genxhos. Menjëherë patrulla polícore niset drejt Genxhos për ta arréstùar. Meleku e shoqëruar nga familja e saj, présin ardhjen e Genxhos para hyrjes në políci. Nilyferi mëson se çfarë ka ndodhur me të bijën dhe bértet duke iu hàkërrýer atij. Nga emòciònet e rénda Meleku hùmbet ndjEnjat. Dy motrat Hazani me Melekun me në krye Nilyferin, trànsferòhen për të jetuar në shtëpinë e gjyshe Hanifesë.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*