Lot në Detin e Zi/ Konaku Kaleli sùlmohet me àrmë

Esma, Aliu dhe xhaxha Osmani ndodhen të tre së bashku në shtëpinë e Osmanit, ku do jetojnë të gjithë. Xhaxha Osmani ndihet në síklet që të jetojë me një çift të sapomartuar, duke menduar që ato kanë nevòjë për prívatësínë e tyre. Për ta bíndur se ato janë shumë të kënaqur të jetojnë me të, Ali dhe Esma ‘bëjnë rolin’ gjòja se kanë fríkë se mos ato po e bezdísin Osmanin dhe ai nuk u tregon gjë. Pas këtij ‘absùrditeti’ ai bíndet se ato duan të jetojnë me të.

Nga ana tjetër, Xhemili me të gjithë familjen e tij, ndodhen në shtëpinë e Genxhos, të ftuar atje për darkë. Për çudínë e Genxhos, çdo gjë po shkon më së miri dhe ende nuk ka marrë asnjë íroní nga ana e Nilyferit me të bijat. Kjo e surprízon, por darka vazhdon të jetë shumë e qetë dhe e mbùshur me shtírje. Merxhani dhe Tariku lënë takim po atë natë, në gjysmë të natës kur të gjithë të jenë duke fjetur.

Ajo largohet me Tarikun në mes të natës, dhe së bashku fillojnë të bëjnë xhiro me makinë duke fluturuar me shpejtësi. Ndonëse duke folur gjithnjë me íroní dhe fjalë të hédhura, Tariku fillon të njohë një vajzë ndryshe nga çfarë i kanë përshkruar, dhe i pëlqen. Mungesën e Merxhanit e vëren herët në mëngjes nëna saj e cila e kupton se çfarë po ndodh por nuk ka fòrcë të ndryshojë gjë. Ndërkohë në shtëpinë e Genxhos, Nilyferi dhe vajzat kanë kuptuar kamerat.

Ndàj, ato kanë vendosur të vazhdojnë rolin edhe në dhomën e Melekut ku dhe mblídhen për të qëndruar së bashku. Sakaq, Fikreti telefonon Tahirin. Ai i tregon se e ka gjetur se me kë është ngàterruàr Murati prandaj menjëherë duhet të largohet nga shtëpia ose të fshíhet. Aliu nga njëra anë dhe Fikreti me Ferhatin nga ana tjetër nisen për të mbròjtur Kalelitë por do jetë shumë vonë. Ato sùlmòhen nga àrmë dhe plùmba, pa mùndur të mbrohen. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*