Lot në Detin e Zi/ Fikreti tregon anët më të erréta të Genxhos

Hazani shqétësohet për Ferhatin pasi Fikreti i tregon për plégën që ai ka në trup, ndaj vendos të shkojë menjëherë. Ndryshe nga çfarë príste, Hazani nuk mirëpritet nga Ferhati, i cili ende është xhéloz që ajo qëndron në të njëjtën shtëpi me Tarikun. Fikreti largohet për t’i lënë ato vetëm por nuk funksionon. Hazani del që aty për të folur me Fikretin. Ky i fundit është shumë pro çiftit që shikon mes saj dhe Ferhatit.

Nga ana tjetër, Merxhani hedh firmën njësoj si Tariku dhe kështu ato martohen edhe para ligjit. Genxho u tregon që u ka bërë dhuratë një muaj mjalti por asnjëri prej tyre nuk pranon të shkojë. Ndaj, Genxho largohet për t’i lënë të vetëm në shtëpi. Nilyferi ndodhet tek nënë Hanifeja ndërsa Hylja ka marrë leje për atë mbrëmje. Kështu, Merxhani dhe Tariku mbesin vetëm me njëri tjetrin. Mbrëmja e tyre nuk fillon aspak mirë pasi mes tyre ka dhunë.

Ashtu siç Fikreti i thotë Ferhatit, se femra është ilàçi i plàgëve të mashkullit, ashtu bëhet edhe Merxhani me Tarikun. Pasi ky i fundit tenton të vazhdojë traditën e të atit me dhùnë dhe ùrdhra, kupton që nuk funksionon. Merxhani i hap sytë atij dhe ato fillojnë të mirëkuptohen, aq sa përqafohen të lumtur që janë pranë njëri-tjetrit. Ndërkohë Fikreti vazhdon me tregimet, duke u lénë të dijë Hazanit e Ferhatit, se Genxho ka krijuar gjithë pasurinë e tij, me tregti femrash.

Ai i di të gjithë punët e písta që Genxho ka bërë, të cilat janë shumë të papranueshme. Ferhati kërkon të dijë se përse nuk ka reàguar deri tani, por Fikreti i përgjigjet se për çdo gjë, duhet të pritet koha e duhur. Ndërkohë në familjen Kaleli, Murati kërkon falje nga vëllezërit dhe anëtarët e tjerë të shtëpisë. Përveç pajtimit mes tyre, u bashkohet edhe lajmi i mirë i Aliut, i cili u lë të dijë se i kanë kapur aùtorët e sùlmimit që i kanë bërë në mëngjes.  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*