Lot në Detin e Zi/ Fikreti lë Vedatin gojëhapur

Tahiri me gjithë familjen e tij janë mbledhur me hoxhë Osmanin për të diskutuar mbi ngjarjet e fundit. Ai i tregon mbi nënë Sanijen e cila vuàjti për shkak të lìgësisë së Vedatit por sërish fajëson fëmijët e saj. Më pas, ato kërkojnë nga Esma një sqarim më të detajuar mbi takimet në bùrg dhe procedurën se si do vijojë. Ajo i thotë se është e pamundur të dalin për të paktën një muaj.

I mërzitur, Tahir ngrihet nga tavolina për t’i qëndruar pranë Jiitit i cili mësoi për nënën e tij që ndodhet në bùrg. Jiit do dëshironte që të paktën t’i thoshte natën e mirë. Në atë moment, Tahirit i lind një ide dhe merr të gjithë familjen e tij për të shkuar pranë bùrgut. Esma lajmëron edhe Xhemilin me Tyrkanin dhe të gjithë së bashku mbërrijnë para portës. Duke përdorur një megafon, të gjithë flasin me rradhë dhe u japin zemër të shtrenjtëve të tyre.

Vajzat lumturohen shumë, por të nesërmen, një e bùrgosur problematike do mundohet t’ua kthejë në problem këtë pasi i thotë se nuk kishin rehati për të fjetur për shkak të zhùrmës së krijuar. Asije me Nazarin u hakérrehen por për fat, vajzat e tjera i ndalojnë në kohë.  Sakaq, Fikreti ka arritur të gjejë Vedati, dhe po e mban të lidhur në bodrumin e shtëpisë së tij. Ai i tregon Vedatit se gjatë gjithë këtyre viteve, ka génjyer veten e tij pasi nëse do ndjente dashuri për Nefesin, nuk do e fuste në bùrg.

Vedati, i ndodhur në gjendje të lidhur dhe i rràhur kéqazi, kércënon Fikretin. Ai mendon se mundet të prishë marrëdhënien e tij me familjen Kaleli nëse ato mësojnë se kush është ai në të vërtetë. Por Fikret do e lërë shumë të çuditur Vedatin duke i thënë se ai nuk e di kush është Fikreti, e mbi të gjitha nuk e di as vetë kush është. Më pas, ai largohet për të telefonuar Tahirin, të cilit i thotë se me anë të një shokut të tij pròkuror, ka arritur t’u nxjerrë leje të veçantë për vizitë në bùrg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*