Lot në Detin e Zi/ Nënë Hanifeja i drejton àrmën Genxhos

Nefesi shkon pranë Jiitit por shikon që ai është zeméruar me të, ndaj ajo thérret Tahirin dhe së bashku vendosin se si do e sjellin sërish në qejf djalin e tyre. Ato bëjnë një ‘mbledhje’ për ta bërë Jiitin të kuptojë se u duhet të gjithëve të mérren me Masallin pasi ajo është shumë e vogël dhe vetëm qàn. Kështu, Jiiti, i gëzuar premton se do kùjdeset për motrën e tij të vogël, duke e përkédhélur sa herë që qàn.

Nga ana tjetër, Ferhati ka shkuar të darkojë me familjen e Hazanit. Gjyshja e Hazanit, nënë Hanifeja e zé të ngùshtë duke e pyetur pyetje të síklétshme. Ajo kërkon të dijë se sa para fiton në muaj, çfarë profesionesh ka dhe çfarë di të bëjë. Nëna Hazanit dhe ajo vetë do e shpëtojnë Ferhatin nga pyetjet e shumta. Pas darkës, Hazani gjen mbéshtetje në krahët e Ferhatit. E njëjta situatë po ndodh edhe me Tarikun dhe Merxhanin.

Çdo ditë e më shumë ato kuptojnë se kanë gjetur njëri-tjetrin si dhe po i shërojnë plàgët e shpirtit njëri-tjetrit. Tariku mëson të bëhet romantik dhe të surprízojë Merxhanin, e cila është gjithmonë e gatshme të provojë çdo gjë me të. Ato diskutojnë edhe zhvéndosjen në Stamboll. Merxhani është shumë dakord pasi atje ndodhet edhe Nazari. Sakaq, Fikreti ka mbërritur në portën e dashurisë së tij, Gylendamit. Ato bashkohen si ditën e parë, edhe pse pas 35 viteve.

3 muaj kalojnë ndërkohë dhe do vijë dita e gjýqit të Genxhos për të gjitha akùzat që i janë bashkangjítur. Të gjithë shkojnë me shumë merak atje. Ndër dëshmitarët kùndër tij do jenë edhe Meleku dhe Tariku. Të gjithë të pranishmit, përfshírë Genxhon, çuditen nga dëshmia e Tarikut. Sapo dalín nga gjýkata, nënë Hanifeja del para  Genxhos me àrmë në dorë, duke i thënë se do pàguajë që ka zgjàtur duart drejt vajzave të saj. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*