Lot në Detin e Zi/ Askush nuk e bind Tahirin të dëshmojë ndryshe

Para polìcit dhe Alisë, Tahir rréfen që e ka qélluar Vedatin me qéllim për ta vràrë. Duke i vënë pràngat, Ali i thotë se nuk do ia falë kurrë që e ka vënë në një pozitë të tillë. Gjatë rrugës për në komìsariat, Ali e urdhëron të thotë që është penduar dhe se nuk ka patur për qëllim vràsjen e tij. Por Tahir nuk e pranon diçka të tillë. Madje ai mendon për gjendjen e familjes së tij dhe i lutet Alisë të mos i tregojë Asijes dhe as nënës së tij.

Por Nefes me Jiitin kanë mbërritur tashmë në shtëpi. Sado që mundohet ta mbajë të fshehtë, Asije e dallon që Nefes ka diçka që e ka mërzìtur. Duke mos i mbajtur më lòtët, Nefes i tregon një më një se çfarë ka ndodhur. Ali telefonon edhe Mustafanë për t’i treguar dhe për t’i kërkuar të shkojë në komìsariat.

Ali me Tahirin mbërrijnë, dhe fillojnë të débatojnë sërish pasi Tahir i qëndron vendimit të tij. Ali nuk ka qenë asnjëherë kaq i acàruar sa është, nga frìka se Vedat mund të vdésë, gjë që do bëjë që dënimi Tahirit të jetë shumë i réndë. Ai i kërkon polìcit ta dërgojë në qelì pasi nuk mund të durojë ta ketë në zyrë dhe të jetë aq i qetë.

Në bisedën e Tahirit me Esmanë, kjo e fundit i tregon një strategji se si do e rréfejë ngjarjen, pa gënjyer në asnjë pjesë, përveç faktit se e ka qélluar sa për ta trémbur. Me bindje, Tahiri i thotë Esmasë se edhe Ali do bënte të njëjtën nëse asaj do i ndodhte çfarë i ka ndodhur Nefesit. Më pas, pranë Tahirit shkojnë vëllezërit e tij, të gjithë së bashku. Ai u lë amanet Nefesin dhe Jiitin. 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*