Lot në Detin e Zi/ Asija nuk e fal Mustafanë

Takimi rastësor mes Asijes dhe Asllanit atë ditë në pazar, shkàkton një tràumë shumë të madhe. Për Mustafanë, pamja ishte shumë e rénde dhe nérvat e pa kontrolluara e mbàjtën atë deri në shtëpi. Në vend që të rregullonte të folurën, pasi mbërríten ai fillojë ta tepròjë edhe më tepër. Si pàsojë e fjalëve të rénda, krenaria e Asijes u thýe dhe vendosi të largohet nga shtëpia së bashku me djalin e  vogël, Erimin.

Asija rikthéhet në shtëpinë e babait të saj dhe nga pas i vihet Mustafai. Ky i fundit kërkon ndihmën e Tahirit dhe Nefesit për të bíndur Asijen se ai është pénduar dhe duhet ta falë. Vetë ai, qëndron gjatë gjithë natës dhe ditës pas derës së shtëpisë ku Asija është zhvéndosur. Ndonëse i përgjërohet për falje, ajo sërish nuk pranon. Në shtëpi, Fatihu çuditet shumë kur dëgjon nga goja e nënë Sanijes se ajo fàjëson të birin dhe mbron Asijen.

Asija vendos të dalë jashtë derës por jo për të folur me Mustafanë. Ajo i tregon se ku i ka vënë  ilaçet dhe dokumentet me rëndësi që ndodhen në shtëpi dhe me gjuhën e lamtumirës i mbýll derën në fytyrë duke qàrë brenda në shtëpi e vetme dhe duke lënë Mustafain të mbýtur në lòt. Sakaq, në familjen e tyre réndon edhe rrémbími i Nazanit. Për të bijën, Hulia rikthéhet në shtpinë e Genxhos vetëm për ti kërkuar atij llogari por nuk merr tjetër si përgjigje veçse dhùnën nga ai.

Nga ana tjetër, Nazani ka mbétur në duart e Tarikut, me një mànjàk të dhùnshëm. pasi i ka shkàktuar të fíkët Nazanit, Tariku e vesh atë me një fustan luksoz dhe në atë gjendje e merr në krah e fillon të kërcejë. Ferhati i është vënë në ndjékje dhe ka arritur ti shpëtojë kùrtheve që Tariku ka ngrítur në pyll për të. Ai nuk e di se në dhomën ku Tariku ka venë Nazanin, ndodhet edhe një bòmbë me minutazh të graduar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*